Den store havneplan bliver lidt mindre

Marinaen i Nyborg har fået et festligt og moderne pust med de nye havnehuse, der bevidst er bygget skævt. Ifølge brugerne er væggene indendøre også ganske skæve - men det er vist ikke bevidst. Foto: Mogens Rasmussen.

Den store havneplan bliver lidt mindre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den store modernisering Nyborg Marina er halvvejs gennemført. Men politikerne kan blive nødt til at beskære det største enkeltprojekt: Det opvarmede multibassin til svømning og kajakpolo. Planen om en ny dækmole er helt droppet.

Nyborg: Det helt store nummer i moderniseringsplanen for Nyborg Marina, det opvarmede multibassin, kan ende med at blive mindre spektakulært, end der var lagt op til.

Projektet skulle efter de oprindelige planer byde på et stort, firkantet bassin til svømning og kajakpolo, en række mindre børnebassiner plus et stort hus ud i vandet med forskellige faciliteter.

Teknikerne har arbejdet på sagen gennem mange måneder, og vicekommunaldirektør Søren Møllegaard bekræfter, at det kan ende med, at politikerne bliver nødt til at overveje et mindre projekt.

- Det er rigtigt, at det kan blive svært at få økonomien til at hænge sammen, uden vi beskærer det lidt - for eksempel gør bassinet mindre end først planlagt. Men der er altså ikke vedtaget noget, og politikerne har slet ikke set på det endnu, siger Søren Møllegaard.

Tilladelse mangler

Meningen var, at arbejdet med det opvarmede mulitbassin i marinaen skulle begynde til sommer, men projektet er også forsinket.

- Blandt andet har vi endnu ikke fået tilladelsen til byggeriet fra Kystinspektoratet, siger Søren Møllegaard.

Direktoratet har myndigheden, når der skal bygges i vand, og det går ikke ligefrem hurtigt med sagsbehandlingen.

Multibassinet skal som det - vist nok - første i Danmark opvarmes med spildvarme, så det året rundt er nogle grader varmere end det kolde havnevand, og bassinet skal være med til at skabe liv i marinaen med badning og sport.

I oktober sidste år sagde Skat ja til, at bassinet kan varmes op med overskudsvarme fra Fortum, uden der skal betales afgift af det. Det var første store forhindring, der blev ryddet af vejen, men projektet er altså slet ikke i hus endnu.

Lokale- og Anlægsfonden, der i øvrigt snart flytter til Nyborg, gav i 2017 tilsagn om tilskud på 9,2 millioner kroner til multibassinet i Nyborg Marina. Den samlede pris for bassinet og et stort hus, der bygges ud i vandet i marinaen til fitness, omklædning, bad, klublokaler, mødelokaler og så videre har tidligere været angivet til 46,6 millioner kroner, så den kommunale andel bliver på godt 37 millioner

Dækmolen droppet

Et af punkterne i den store marinaplan er foreløbigt gledet helt ud - eller i hvert fald dumpet helt ned i bunden af prioriteringslisten. Den nye dækmole, der skulle have sikret roligt vand i marinaen, når det blæser fra sydøst, blev så meget dyrere end beregnet, at det slet ikke er realistisk at få den bygget.

Havbunden på dette sted uden for havnehullet er så blød, at det vil kræve en fundering af molen, og det vil blive meget dyrt, fortæller Søren Møllegaard.

Der er endnu heller ikke noget konkret om, hvad der skal ske med det lille jollebassin på Vesterhavnen. I den oprindelige plan for marina-moderniseringen var det nævnt at bassinnet skulle omdannes til en vandhave med planter og så videre.

Liv i tømmergraven

I den modsatte ende af marinaen - nemlig i Tømmergraven i den tidligere færgehavn - er der derimod udsigt til at entreprenørerne kommer i gang i løbet af året.

- Vi har et firma i gang med at projektere, og vi over vejer en omvendt licitation - altså at spørge entreprenørerne: hvem kan lave mest for de penge, vi har sat af til havnen, siger Søren Møllegaard.

Der har stået fem millioner i kommunens anlægsbudget til dette projekt gennem mange år. Det har således ikke noget med marinaplanen at gøre.

Havnen i Tømmergraven er en aftale mellem kommunen og DSB, der går ud på, at der indrettes marina i Tømmergraven, når der kom gang i byggeriet på Midtermolen og Dampskibsmolen. Og det byggeri er jo i fuld gang nu.

Den store havneplan bliver lidt mindre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce