Den pædagogiske faglighed skal med

Svend Erik Nielsen.

Den pædagogiske faglighed skal med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svend Erik Nielsen, der er formand for Pårørendeforeningen på Strandvænget, var en af de mange deltagere på en konference i december 2007.

Her blev Strandvængets nuværende fysiske begrænsninger og fysiske fremtid diskuteret. Samtidig var der oplæg om, hvordan man har valgt at organisere sig i Sverige og Norge.

- I Norge har de nogle helt andre holdninger til, hvordan udviklingshæmmede skal bo. Dér bor de i almindelige boliger med støtte på - lige som vores gamle.

- Men jeg synes ikke, det er den rigtige løsning, for så får de ikke den pædagogiske faglighed med, og det er ikke godt nok. For de svært udviklingshæmmede er det et problem, mener Svend Erik Nielsen, der selv har to pårørende på Strandvænget.

Svend Erik Nielsen har i stedet et bud på en anden løsning.

- Jeg synes, at Vestegnen i Skårup har den ideelle udformning. Den er formet som en stjerne, hvor der er fællesområde i midten.

- I grenene ud er der lejligheder, hvor der også er fælleslokaler som for eksempel et tekøkken, hvor beboerne kan mødes eller invitere gæster, forklarer Svend Erik Nielsen, der håber, at store dele af Strandvænget kan bibeholdes på Skaboeshusevej i Nyborg.

- Strandvænget ligger så smukt, at det er helt ufatteligt, og det kan man udnytte. Jeg vil tro, at der kan bo omkring 100 derude, når det er lavet, så det passer.

- Lejlighederne skal leve op til de krav, som arbejdstilsynet kræver, og lige nu kan personalet ikke være i nogle af værelserne, hvis de arbejder med en lift eller kran, siger Svend Erik Nielsen.

Den pædagogiske faglighed skal med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce