Ekspeditionsaften på Bastionen i Nyborg, 10. april. Billedkunstner Ole Lejbach og forfatter Jens Blendstrup fortæller om tre spændende og forladte steder i Nyborg Kommune.

Nyborg: Billedkunstner Ole Lejbach og forfatter Jens Blendstrup har på deres ekspedition til det 20. århundredes forladte fynske kulturarv fundet tre hemmelighedsfulde steder i Nyborg Kommune: Det er Slipshavn Lods- og Toldvæsen, Nyborg Gasværk og M/F Broen.

De tre forladte lokaliteter beretter duoen om under en aften på Bastionen, tirsdag 10. april klokken 19.30

- Det er dybt fascinerede at gå på opdagelse i de forladte bygninger, proppet til randen med historier, drama, og dryppende vandhaner, fortæller forfatter Jens Blendstrup, som sammen med billedkunstner Ole Lejbach har set og lyttet - og derefter pustet nyt liv i stederne i streg og ord.

Lejbach og Blendstrup giver indblik i nogle af de mange spændende fortællinger og skæbner, de har mødt på ekspeditionen. De vil vise film fra de tre steder i Nyborg Kommune, og Jens Blendstrup vil læse op af sine tekster.

"Den Fynske Kulturarvsekspedition" omfatter 30 forladte steder på Fyn og øerne og er udkommet som bog. Den suppleres i øvrigt af en udstilling på Odense Havn, der vises frem til 15. april. /EXP