Demonstration foran sygehuset i Nyborg på fredag

Demonstrationen vil foregå foran hovedindgangen til sygehuset. Foto. Andreas Bastiansen

Demonstration foran sygehuset i Nyborg på fredag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndag havde cirka 80 personer meldt sig til protest-aktionen fredag for at bevare sygehuset i byen.

Nyborg Sygehus er i fare for at lukke - enten helt eller delvist - efter at Region Syddanmark fredag offentliggjorde et katalog over mulige besparelser på budgettet.

Endnu er beslutningen ikke truffet, og en gruppe lokale borgere har tænkt sig at gøre, hvad de kan for at undgå, at det sker.

De har derfor arrangeret en demonstration foran sygehuset på fredag klokken 19. Aktionen skulle oprindelig have fundet sted i fredags, men den beslutning blev lavet om i sidste øjeblik, fortæller en af medarrangørerne, Trine Dalsbo.

- Der var flere fremme og sige, at de synes, det var med for kort varsel, og at vi risikerede kun at stå ti personer foran sygehuset. Derfor valgte vi at flytte arrangementet, forklarer hun.

Søndag eftermiddag havde cirka 80 personer meldt sig til demonstrationen på fredag, hvor deltagerne vil blive opfordret til at tænde et gravlys, og hvor man lige nu arbejder på at få blandt andre borgmester Kenneth Muhs (V) til at holde en tale. Men arrangørerne håber, at mange flere har tænkt sig at møde frem.

- Det er vigtigt at vise, at vi som borgere står sammen om sygehuset. Jeg er helt overbevist om, at langt de fleste ønsker sygehuset bevaret, siger Trine Dalsbo, der selv er født og opvokset i byen, og som for nogle år siden tjente sine penge ved at gøre rent på sygehuset.

I dag er det især hendes store datter, der nyder gavn af at have et sygehus tæt på, fordi hun jævnligt skal tilses af sundhedspersonalet på mave/tarm-afdelingen.

I Facebook-gruppen, der har rundet 1800 medlemmer, er der samtidig blevet taget initiativ til en underskriftsindsamling på nettet. Søndag eftermiddag havde langt over 800 personer benyttet sig af den mulighed. Man kan skrive under ved at gå ind på gruppens Facebook-side, hvor det også er muligt at tilmelde sig demonstrationen på fredag.

Demonstration foran sygehuset i Nyborg på fredag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce