De ofrer gerne påskeferien på Nyborgs rockmusical

Livet på scenen er lige ngoet for Frederikke Lund Rasmussen og Anton Holten Lambert. De har betydende roller i ungdomsskolens rockmusical "Blodsøstre," der spiller i Borgerforeningens Hus hver aften i denne uge.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

De ofrer gerne påskeferien på Nyborgs rockmusical

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets hold øver på Nyborg Ungdomsskolens "Blodsøstre." To af de medvirkende fortæller om, hvad det betyder for dem at være del af forestillingen

Spændt. Glad. Nervøs. Også lidt bange.

Sådan er det at vente på at skulle på scenen lige inden en forestilling går i gang.

Frederikke Lund Rasmussen sætter ord på at være med, når Nyborg Ungdomsskoles rockmusical - i år "Blodsøstre" - går over Borgerforeningens Hus' scene.

På trods af et par af ordene er der tale om positive følelser.

- Jeg glæder mig hver gang til at være med i det færdige resultat af det, vi har arbejdet med gennem mere end et halvt år, siger hun, da hun sammen med Anton Hotlen Lambert er listet lidt bort fra det øvrige hold af rockmusicalere, der i starten af påskeferien er i gang med prøverne.

Begge er tilfredse med at skulle tilbringe hele påskeferien på at få forestillingen klar til publikum.

"Blodsøstre" handler om unge og kriminalitet, rå attituder, barske facader og vold. Fotoet er fra en af de første prøvedage.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Tredje rockmusical

Frederikke Lund Rasmussen er med i rockmusicalen for tredje gang. Det bliver også hendes sidste, fordi hun falder for aldersgrænsen for at måtte være med i ungdomsskolen.

- Men rockmusicalen har haft enorm betydning for mig personligt. Til rockmusical er der jo ingen optagelsesprøve. Man melder sig bare. Som jeg var tidligere, ville jeg aldrig være kommet ud af min skal. Jeg ville aldrig have turde stille op til en optagelsesprøve, siger hun.

Det gør Frederikke Lund Rasmussen i dag. Beviset er, at hun er elev på første hold i Musicaltalentskolen, også under ungdomsskolen, men som kræver, at deltagerne klarer en optagelsesprøve. Hun har også stillet til optagelse hos Teatergruppen Fidus og Nordfyns Friluftsteater.

Når hun ikke som for tiden står på en scene og synge og spiller teater, går hun på HF Flow i Odense, en linje med teater og musik, som varer tre år.

Så Frederikke Lund Rasmussen ser meget gerne sin fremtid indenfor scenefaget. Når der er tid til det - og det er der ofte - er Frederikke Lund Rasmussen en hyppig gæst i diverse teatre.

Der er meget personinstruktion i starten af prøveperioden. Her er Mikkel Zoega og Jesper Nielsen (med ryggene til) ved at forklare aktørerne, hvordan de skal agere.
Der er meget personinstruktion i starten af prøveperioden. Her er Mikkel Zoega og Jesper Nielsen (med ryggene til) ved at forklare aktørerne, hvordan de skal agere.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Første rockmusical

Anton Holten Lambert er debutant.

- Ja, min første - og sidste - rockmusical, siger han. Som Frederikke Lund Rasmussen falder han også efter i år for ungdomsskolens aldersgrænse.

- Det er spændende, det her. Faktisk er jeg ked af, at jeg ikke fik meldig mig til noget før, siger han.

Svømning var i mange år hans foretrukne fritidsbeskæftigelse. Den har han mere eller mindre skippet for at kunne koncentrere sig om at være med i årets forestilling.

- For mig handler det om teater og sang. I hvert fald lige nu, siger han og fortæller, at han går i 2. g på Nyborg Gymnasium. Som Frederikke Lund Rasmussen er han også med på Musicaltalentskolens første hold.

I rockmusicalen "Blodsøstre," der er en historie om det rå miljø blandt unge i en lukket institution for krimnelle, spiller Anton Holten Lambert en hård type ved navn Nick, der med vold forstår at samle en bande omkring sig.

- Han er sådan en type, der elsker vold for voldens skyld, siger Anton Holten Lambert.

Frederikke Lund Rasmussen har den ene hovedrolle som storesøster Julie, der sammen med lillesøster skal forsøge at komme så frelst ud af institutionslivet og kriminaliteten som muligt.

"Blodsøstre" spiller i Borgerforeningens Hus hver aften fra 28. marts til og med 1. april klokken 19. Billetter på www.nyborgungdomsskole.dk

Så er de unge fra Nyborg Ungdomsskole i gang med at få stykket årets forestilling
Så er de unge fra Nyborg Ungdomsskole i gang med at få stykket årets forestilling "Blodsøstre" sammen. Det bruger de deres påskeferie på, og premieren er anden påskedag.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

De ofrer gerne påskeferien på Nyborgs rockmusical

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce