De kører som vanvittige


De kører som vanvittige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FRISENGÅRDSVEJ: Trafiktælling og hastighedsmåling giver kuldegysninger

NYBORG: "De kører da som vanvittige!" er sådan en bemærkning, vi kan stille an med, når det går af sted ud ad den fynske motorvej en dag, hvor trafikken er hektisk.

Men det giver anledning til gys og bekymring at se, at nogle bilister finder på at køre mellem 120 og 150 kilometer i timen på Frisengårdsvej.

Teknisk Afdeling i Nyborg Kommune har netop talt antallet af køretøjer på Frisengårdsvej ud for butikstorvet ved krydset ved Stentevej. Og ikke mindst målt, hvor hurtigt bilerne kører.

Det går stærkt, kan vi hilse fra vejingeniør Steen Vestergaard på Teknisk Afdeling og fortælle.

Han har de præcise tal for, hvad der foregår på Frisengårdsvej. I hvert fald i dagene fra den 23. til 30. marts, hvor målingen stod på.

I den periode har 111 køretøjer kørt over 90 kilometer i timen. Det er så meget for hurtigt, at de pågældende bilister står til at miste kørekortet, hvis de blev taget af politiet.

Motorvejsfart

Enkelte bilister anser efter målingen at dømme Frisengårdsvej for en motorvej, hvor de nye hastighedsgrænser er indført. 28 biler passerede udstyret i måleperioden med mellem 120 og 150 kilometer i timen, 44 kørte fra 100 til 120 kilometer i timen. En del af de ekstremt høje hastigheder er målt i myldretider på hverdage mellem kl. 15 og 16 og lørdag mellem 10 og 11.

Så er der naturligvis alle de lovlydige. For tællingen viser dog, at hovedparten - nemlig lidt over 57 procent - af de 6270 bilister, der i gennemsnit kører på Frisengårdsvej hvert døgn, holder sig på eller under den tilladte hastighed på 50 kilometer i timen.

Men resten kører altså for hurtigt. Hver tredje bilister kører mellem 50 og 60 kilometer i timen.

- Jeg have ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at det står så slemt til, siger Tage Juel Jensen (V), formand for Miljø- og Myndighedsudvalget. Udvalget bad om målingen for at få et nøjagtigt grundlag for at vurdere, om der skal gøres noget for at få sænket bilernes hastighed.

- Kunne vi få fat i nogle af de værste til at køre for hurtigt, ville det være rart, siger han.

Ikke råd til sanering

Skal vejen indrettes på en anden måde for at sænke bilisternes mulighed for at køre hurtigt, koster det 370.000 kroner. De penge har kommunen ikke. I hvert fald ikke lige nu. Spørgsmålet tages op ved budgetlægningen for 2005, lover Tage Juel Jensen.

- Så i første omgang sætter vi to fartvisere op. De gule advarselsblink tror jeg, har en virkning på mange bilister, siger han. De to fartvisere koster 130.000 kroner.

Udvalgsformanden slår dog korsets tegn for sig, når den ellers så effektive og billige løsning vejbump bliver nævnt.

- Det skal være det allersidste, vi griber til. Bump er gift for erhvervschauffører, siger han.

De kører som vanvittige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce