Danpo solgt for tre millioner - videresalg lurer


Danpo solgt for tre millioner - videresalg lurer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

INTERESSERET: Dagligvarekæder har kik på Danpo- lokalerne

ØRBÆK: Der blev budt een gang: Tre millioner kroner. Første.., anden.., tredje..! Og så var det tidligere Danpo fjerkræslagteri i Ørbæk solgt på tvangsauktion til FIH, Finansieringsinstituttet for Industri og Håndværk. Et pænt stykke under den offentlige vurdering på 4,45 millioner kroner.

Det var også FIH, som havde fremtvunget tvangsauktionen i går som den primære pantehaver i Danpo-bygningerne, der siden 2000 har været ejet af Fyns Kranbyg.

I alt har FIH godt 3,4 millioner til gode i Danpo, men de penge regner finansieringsinstituttet med at få ind igen ved et videresalg.

Købere i kikkerten

Chefkonsulent hos FIH, Knud Ole Jensen forventer ikke, at det bliver noget problem at få solgt bygningerne til en god pris. Han vil dog ikke ud med, hvilke købere FIH har kontakt med, eller om der er lavet aftaler forud.

- Det kan tænkes, svarer Knud Ole Jensen undvigende.

Opkald til borgmesteren

Borgmester i Ørbæk Kaj Refslund (V) lægger dog ikke skjul på, at han gennem den seneste tid har fået flere henvendelser fra forskellige supermarkedskæder og fødevarevirksomheder, der har været interesseret i Danpo. Henvendelser som han har formidlet videre til FIH.

- Vi kan allerede se, at den nye Netto har skabt et højere aktivitetsniveau i Ørbæk. Derfor ville det kun være positivt, hvis flere supermarkeder vælger at slå sig ned her, siger Kaj Refslund.

Han mener, at flere supermarkeder kunne trække en del af den handel, der nu foregår i Odenses storcentre, hjem til Ørbæk. Men under alle omstændigheder håber han på et hurtigt videresalg, så lokalerne ikke skal stå tomme hen.

En målsætning, som også formand for Østfyns Erhvervsråd, Kjeld Livoni, bakkede op om ved at møde op til tvangsauktionen og tilbyde sin hjælp til de nye ejere.

Det bliver ikke Rema

Spekulationer om, hvorvidt det er discountkæden Rema 1000, der har øjnet chancen for nye lokaler i Ørbæk, kan dog godt lægges i graven.

Kæden var ellers ved at komme Netto i forkøbet med en butik ved siden af Super Brugsen, men trak sig i sidste øjeblik. Og derved bliver det.

- Vi har på nuværende tidspunkt ingen konkrete planer om en afdeling i Ørbæk. Men om tre år er der selvfølgelig ingen, der ved, hvor vi står, siger udviklingschef i Rema 1000, Jan Poulsen.

Danpo solgt for tre millioner - videresalg lurer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce