Den 4. juni får Nyborg besøg af kongeskibet Dannebrog. I dag er skibet på visit

Nyborg: Det er ikke Nyborg, der helt officielt får fint royalt besøg den 4. juni. Det er Kerteminde, der kan glæde sig til at regentparret lægger vejen forbi på deres sommertogt med kongeskibet Dannebrog.

Her i kommunen kan vi dog få et lille royalt pust, for når alle festlighederne i Kerteminde er overstået sejler kongeskibet til Nyborg og lægger til ved Honnørkajen ved Lauses Grill.

Kerteminde havn er nemlig ikke dyb nok til, at Dannebrog kan lægge helt til kaj, så under besøget vil skibet ligge på reden ud for Kerteminde havn.

Herefter er det planlagt, at skibet sejler til Nyborg og lægger til, inden der er gallamiddag for alle de inviterede fra Kerteminde Kommune.

De præcise tidspunkter er endnu ikke meldt ud, oplyser kongehusets pressetjeneste.

Allerede i dag lagde Dannebrog imidlertid til ved Honnørkajen klokken 16.30, angiveligt som en prøve før sommerens togt.

Skibet lagde som sædvanlig til ved Midtermolen, og ”landingen” gik helt som planlagt.

  • Jensen_Stine_Jessen_(2015)_024

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Odense. Jeg skriver om stort og småt i Odense Kommune. Mit særlige stofområde er ældre- og handicap-politik. Jeg er uddannet fra Journalisthøjskolen i Århus, og jeg har desuden en bachelor i dansk og statskundskab fra Københavns Universitet. Jeg bor i landsbyen Vindinge uden for Nyborg med min mand og vores tre børn.