Danmarks bedste peptalker taler om sundhed

Foredragsholder Chris MacDonald, der også er kendt fra tv, holder foredrag om sund livsstil i Nyborg torsdag 25. januar. Foredraget er gratis, og ved samme lejlighed lancerer Nyborg Kommune en ny app, der skal hjælpe overvægtige borgere til vægttab. Foto: Jacob Schultz

Danmarks bedste peptalker taler om sundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg Kommune inviterer borgerne til gratis foredrag med Chris MacDonald, der giver gode råd til, hvordan man får en sundere livsstil.

Nyborg: - Kickstart 2018 med en sundere livsstil.

Sådan lyder opfordringen fra Nyborg Kommune, der inviterer borgerne til livsstilsforedrag med Chris MacDonald, der blandt andet er kendt fra tv-programmet U-Turn. Det vil han fortælle om, ligesom deltagerne også kan lære om en ny app, der kan hjælpe overvægtige med at tabe sig. LIVA hedder appen, som Nyborg Kommune lancerer i forbindelse med foredraget.

LIVA-appen er for overvægtige borgere med et BMI over 30 eller med et BMI over 25 og en kronisk sygdom. Først sætter borgeren sig nogle individuelle mål sammen med en sundhedsfaglig vejleder, som hjælper med at finde ud af, hvad der skal til for at nå målene. Borgeren kan derpå via appen holde styr på sine resultater og kommunikere med vejlederen.

- Sund livsstil giver mere energi og bedre livskvalitet. Men vi ved jo godt, at det kan være svært at ændre sine sundhedsvaner. Jeg er sikker på at Chris MacDonald med sit store engagement kan både motivere og begejstre os til at bryde vanerne, udtaler Jan Reimer Christiansen, formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget.

Mange fede på Østfyn

Region Syddanmark undersøger med jævne mellemrum borgernes sundhedstilstand, og den seneste sundhedsprofil fra 2013) viste, at 14,3 procent af Nyborg Kommunes borgere døjede med dårligt helbred, og at 19 procent af skolebørnene var overvægtige.

Begge tal lå over regions- og landsgennemsnittet, og Nyborg Byråd vedtog forrige år en sundhedspolitik, der gennem forebyggende indsats skal hjælpe borgerne til et bedre helbred.

- At ændre livsstil kan være svært. Langt de fleste, som har prøvet at ændre livsstil gennem eksempelvis mere motion, sundere kost eller et rygestop ved, at det kan være svært at fastholde nye sunde vaner. Sådan behøver det ikke at være, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Foredraget finder sted torsdag 25. januar 2018, klokken 19-21 i Nyborg Idræts- & Fritidscenter, og deltagerne kan i pausen tilmelde sig LIVA.

Tilmelding til foredraget sker her: www.liva-app.dk/nyborg.

Danmarks bedste peptalker taler om sundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce