Nyborg/Svendborg: Mange unge i folkeskolens ældste klasser er ferm med en mobiltelefon. Men seks elever med fornavnene Kristine, Micky, Magne, Amanda og Josefine fra 7.z på Danehofskolen kan noget helt særligt.

Fredag blev de nemlig kåret som vindere af fynsfinalen for 6.-7. klasser i den såkaldte Edit24-konkurrence, hvor det går ud på at lave den bedste kortfilm på mobiltelefonen.

Finalen fandt sted i Svendborg, hvor juryen havde nomineret tre film - blandt dem 7.z's "Drømmen" om skoleeleven, der ikke tør markere sig i timerne. Men som samler mod til sig efter at have haft en underlig drøm. Blot for at konstatere, at verden ikke falder sammen, hvis man svarer forkert på et regnestykke.

"Filmen fortæller en meget simpel historie på en rigtig god måde, og de gør brug af rigtig fine filmiske virkemidler. Samtidig føles historien meget ægte, og det er et emne som mange børn og unge ville kunne relatere til. Gruppens kreativitet og forståelse for emnet, gør dem til en klar vinder," hedder det blandt andet i den officielle begrundelse."

Ud over 7.z fra Danehofskolen deltog 4.a fra Nyborg Private Realskole i finalen blandt 4.-5. klasserne med "Den uheldige dreng i zoo". Finalen blev vundet af 5.c på Munkebo Skole.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.