Danehof 2018 var historisk-historisk

I 2019 er både Nyborg Slot og Torvet under ombygning, så hvordan ridderturneringen skal finde sted, ved arrangørerne fra Østfyns Museer og Bureauet Nyborg på nuværende tidspunkt ikke. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Danehof 2018 var historisk-historisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets middelaldermarked i Nyborg havde vejret og besøgstallet med sig, men næste år venter udfordringer, da både slottet og Torvet til den tid er under ombygning.

Nyborg: Det var en glad og tilfreds turistchef i Nyborg Kommune, der søndag eftermiddag kunne begynde at se enden på en hektisk weekend med Danehofmarked 2018.

Turistchef Sanne Hoffensetz Andresens foreløbige vurdering var, at markedet, der fandt sted 7.-8. juli, var gået godt med pæne besøgstal begge dage.

- Vi har fået positive tilbagemeldinger fra bodholderne. Selvfølgelig er der altid flere mennesker lørdag end søndag, men mit bud er, at der har været flere end sidste år. Vi kan måle det på, at vi normalt plejer at have nogle af de programmer, vi deler ud på markedet, tilbage, men i år er der ikke flere, siger Sanne Hoffensetz Andresen, der synes, der har været godt liv i byen, og med tilfredshed konstaterer, at alle tribunepladser til den første ridderturnering lørdag var udsolgt.

- Sejlturene med skonnerten Fionia, der fandt sted for første gang i år, har også været en kæmpe succes, hvor alle ture har været udsolgt, siger turistchefen, der også hæfter sig ved, at der har været mange besøgende udefra.

- Det kan vi se ved, at parkeringspladserne på Eksercerpladsen og på havnen har været proppet, og det er der, man som udefrakommende søger hen for at parkere, hvis man ikke kender byen så godt. Samtidig har der været ledige pladser i de mindre gader, siger Sanne Hoffensetz Andresen, der også glæder sig over at have hørt mange fremmedsprog blive talt i Nyborgs gader under Danehofmarkedet.

- Der har været rigtig mange tyskere og en hel gruppe australiere, og også nogle sydafrikanere, siger turistchefen, der også har været i kontakt med mange af gæsterne, når hun bevægede sig rundt på markedet i sin Bureauet Nyborg-bluse.

- Jeg er rigtig glad for, at markedet slutter sådan, for vi skal også huske , at det er sidste gang i disse rammer, for næste år er man i gang med Torvet, samtidig med at slottet stadig er under ombygning. Så det historiske marked er faktisk ekstra historisk i år.

Hvordan Danehof 2019 skal afvikles, vil Sanne Hoffensetz Andresen nødig udtale sig om på nuværende tidspunkt. Sammen med Mathias Tryggedsson fra Østfyns Museer, som er medarrangør af markedet, skal hun i gang med at finde ud af, hvad der skal ske.

- Der kommer et marked; det er bare spørgsmål om hvor og hvordan. Men det bliver i første weekend af juli. Det er helt sikkert, forsikrer turistchefen.

Danehof 2018 var historisk-historisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce