Da Nyborg pludselig forsvandt


Da Nyborg pludselig forsvandt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HVOR POKKER blev Nyborg af?

Det spurgte jeg mig selv om, da jeg forleden var smuttet en tur ned på Nokken i Den nye Lystbådehavn for at betragte de mange nybyggerier i Vesterhavnen.

Tidligere havde man den smukkeste udsigt fra Nokken ind over den gamle Nyborg By med den flotte Vor Frue Kirke som samlende midtpunkt.

I dag er hele midtbyen væk. Vrøvl. Naturligvis ligger den gamle by med sine smukke huse der endnu, men den vil for altid være forsvundet fra synsfeltet, hvis man befinder sig i den sydlige del af lystbådehavnen. Det sørger byggeriet af de dyre etageboliger, som Jyske Seniorbolig bygger på Sydkajen, for. De 12 meter høje glas- og betonbygninger er så markante og fylder så meget i både højde og bredde, at de fuldstændig lukker af for udsigten til den gamle bykerne. Det gør det byggeri i øvrigt sammen med byggeriet på Langelinie, hvor boligblokkene rager hele 14 meter i vejret.

OM DET ER smukt byggeri, skal jeg ikke bedømme.Smag og behag er som bekendt en variabel størrelse. Men de mange nye, høje og meget bastante byggerier i Vesterhavnen er i hvert fald i fuld gang med at forvandle vores lille by ganske markant. Jeg håber, at det bliver til det bedre - selv om jeg indimellem kommer i tvivl.

Men også en by som Nyborg skal naturligvis udvikle sig, og så kan man bare håbe, at alle de familier, der flytter ind i nybyggerierne på havnen, vil være med til, at Nyborgs økonomi får et løft. Det vil da hjælpe en smule på humøret, når havnens forvandling til et kæmpemæssigt boligområde næsten er ved at tage pusten fra en.

Og så kan det undre, at de højeste huse bygges længst mod syd og derved tager udsigten for det noget lavere nybyggeri længere inde på havneområdet. Burde det ikke have været omvendt?

Tom Brehm er journalist på Fyens Stiftstidendes Nyborg-redaktion.

Da Nyborg pludselig forsvandt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce