Nyborg: Det er næsten som at træde ind i et eventyr: Eller Den anden verden, som da også er titlen på DR's kommende julekalender, hvor en bærende scene i dag - onsdag - blev optaget på Nyborg Slot.

- Både vægdekorationerne og malerierne i slottets balsal er helt unikke og var afgørende for, hvorfor vi lige netop valgte Nyborg Slot, som udgangspunkt for denne scene, der faktisk ender med at afslutte hele julekalenderen, siger producer på julekalenderen, Andreas Hjortdal, om slottets karakteristiske vægmønstre, der slynger sig som skaktern langs de kølige slotsvægge.

Julekalenderen omhandler to tvillingesøstre på 14 år, der tager det første spæde skridt ind i den farlige og uforudsigelige voksenverden. Et møde, der med Brdr. Grimms's fortællinger som bagtæppe, sender de to søstre ud i en masse udfordringer og opgør, der hører teenageårene til.

- Vi forsøger at formidle de her følelser, man som teenager kan have i mødet med de voksnes verden, men på en ny, ambitiøs og magisk facon, siger Andreas Hjortdal.

Den anden verden kan ses på DR1 til december og har nye og unge ansigter som Andreas Jessen, Molly Blixt og Rosalinde Mynster i hovedrollerne.

  • Af: