DN om afgørelse i Admiral Marina-sag: Vi respekterer lovgivningen

Pia Ellegaard Jørgensen er lokalformand for Danmarks Naturfredningsforening, der har fulgt sagen om Admiral Marina tæt og klaget ad flere omgange. Arkivfoto: Roland Petersen

DN om afgørelse i Admiral Marina-sag: Vi respekterer lovgivningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er ikke brug for at regne mere på, hvad en ny, stor lystbådehavn på Knudshoved betyder for marsvinebestanden, mener Miljø- og Fødevareklagenævnet. Afgørelsen ærgrer lokalformanden for Danmarks Naturfredningsforening, Pia Ellegaard Jørgensen. Hun erkender dog omvendt, at slaget er tabt.

Knudshoved: Efter knap 10 års tilløb ser det nu endeligt ud til, at vejen er banet for en ny, stor lystbådehavn på Knudshoved. Det sker, efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet har afvist en ny klage fra Danmarks Naturfredningsforening.

Ifølge foreningen har man ikke i tilstrækkelig grad undersøgt, hvad en marina med plads til 2800 både vil betyde for marsvinebestanden i området. Klagenævnet mener derimod ikke, at der er en finger at sætte på den tilladelse, som Kystdirektoratet gav tilbage i december 2017, fremgår det af en afgørelse dateret den 10. juli.

Det ærgrer lokalformand Pia Ellegaard Jørgensen, men hun erkender samtidig, at alle klagemuligheder nu er udtømt.

- Vi respekterer altid lovgivningen, og selvfølgelig respekterer vi også klagenævnets afgørelse i denne sag. Vores interesse har været at sikre, at der blev taget tilstrækkeligt hensyn til naturen, men nu har vi brugt de klagemuligheder, vi havde, konstaterer lokalformanden.

Det har ikke været muligt at få en frisk kommentar fra idémanden bag Admiral Marina, Peter Poulsen, men overfor Fyens Stiftstidende har han tidligere beskyldt DN for at udøve sabotage mod projektet på grund af de gentagne klager. En kritik, som Pia Ellegaard tager afstand fra.

- Vi fik medhold i en klage tilbage i 2010, men i de efterfølgende seks år foretog vi os ingenting. Det skete først, da Peter Poulsen søgte om at forhøje antallet af bådpladser fra 500 til 2800, altså næsten en seksdobling. Det klagede vi over og vandt igen, påpeger hun.

DN om afgørelse i Admiral Marina-sag: Vi respekterer lovgivningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce