DF frygter bilkø ved broløb

Som ved tidligere halvmaratonløb over Storebæltsbroen må bilisterne på lørdag i nogle timer nøjes med at køre ad broens ene vejbane.
Foto: Airfoto Helicopters

DF frygter bilkø ved broløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kim Christiansen (DF) stiller spørgsmål i Folketinget om lørdagens broløb på Storebælt.

Trafikkaos ved Storebæltsbroen på lørdag er skræksenariet for Dansk Folkepartis medlem af Folketinget, Kim Christiansen.

Han er så bekymret for opretholdelsen af trafikken mellem landsdelene over den vitale broforbindelse, at han i Folketinget har stillet spørgsmål til transportminister Hans Christian Schmidt (V).

”Er ministeren ikke bekymret over udsigten til de trafikale problemer, som man risikerer i forbindelse med afholdelse af Broløbet Storebælt 2011?” lyder en del af hans spørgsmål, hvor han henviser til, at et tilsvarende arrangement på Lillebæltsbroen i 2008, der medførte omfattende trafikkaos.

I en redegørelse bagefter konkluderede Vejdirektoratet, at ”man fremadrettet ikke burde tillade afspærring af broen for afvikling af motionsløb eller lignende begivenheder på grund af de trafikale problemer,” skriver Kim Christiansen i spørgsmålet.

- Jeg blev selv fanget i den 12 kilometer lange kø dengang. Det var totalt kaos. På lørdag er det konfirmationsweekend, hvor rigtig mange rejser mellem landsdelene, siger Kim Christiansen

- Broer, motorveje og landeveje bygger vi for at opretholde samfærdsel i landet. Vi har masser af skove og andre rekreative områder, hvor der kan arrangeres motionsløb, uden at det går ud over samfærdslen.

- Ved de foregående løb over Storebælt har der ikke været nævneværdige gener for trafikken ud over en lidt længere transporttid på grund af hastighedsbegrænsning. Hvorfor er du så bekymret for broløbet denne gang?

- Et det sådan, så er det fint, men jeg har som grundholdning, at infrastruktur er bygget til trafik. Jeg er også efter løbene på Øresundsbroen, siger Kim Christiansen.

- Jeg synes, det er en dårlig udvikling med motionsløb på broerne. Mig bekendt er prisen på Storebæltsbroen ikke sat ned, selv om man altså forventer gener for bilisterne.

DF frygter bilkø ved broløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce