Carlsmindekollegiet klar til at blive lejet ud


Carlsmindekollegiet klar til at blive lejet ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allerede 1. november flytter de nye beboere ind på kollegiet i Blegdamsgade. Der er opnået enighed om en lejeaftale

NYBORG: Fra 1. november bliver der igen liv i Carlsmindekollegiet i Blegdamsgade i Nyborg. Nyborg og Svendborg Kommuner er nemlig blevet enige med Dan-Ejendomme A/S om en tre-årig lejeaftale, der betyder, at Nyborg Kommune lejer stueetagen, mens Svendborg Kommune lejer resten af det tidligere bryggeri.

Den lejeaftale så ellers ikke ud til at blive til noget for bare et par måneder siden, for Dan-Ejendomme A/S ønskede en 10 år lang lejeaftale, fordi kollegiet skal bygges om, så det passer til Svenborg Kommunes behov. Og for at huslejen skulle være til at betale, skulle lejeperioden være 10 år, men så lang tid ville Nyborg Kommune ikke binde sig.

- Det er nu faldet på plads. Vi har foreløbig lejet kollegiet i tre år, men det kan jo forlænges. Vi har ikke bundet os til 10 år, men tre, og det er udlejer gået med til, siger Trine Egholm, der er socialchef i Nyborg Kommune.

Hjem og skole

Og hun kan godt forestille sig, at Nyborg Kommune lejer Carlsmindekollegiet i mere end de tre år, som nu er planlagt.

- Hvis det fungerer godt, så har vi ingen tanker om, at det skal lukke om tre år. Men vi ville ikke binde os til 10 år uden at vide, hvordan det vil forløbe. Så er det godt at have en buffer, siger hun.

Dermed kan elever fra CSV SydØstFyn, der er unge udviklingshæmmede og andre unge med særlige behov, flytte ind på Blegdamsvej, hvor de både skal bo og undervises i et tre-årigt forløb.

Det sker i de lokaler, som Svendborg Kommune har lejet, og kommunen vil samtidig betale for ombygningen, så der kan indrettes undervisningslokaler. Svendborg Kommune har lignende kollegier i Svendborg, og erfaringer herfra viser, at de unge kan hjælpes til en uddannelse og til at bo for sig selv gennem det tre-årige forløb.

Nyborg Kommune vil bruge sin etage til at huse fem unge, der har behov for støtte for at klare hverdagen.

Og de fem nye beboere er allerede udpeget.

- De er alle over 18 år, og de har behov for socialpædagogisk støtte. De kan være udviklingshæmmede, men det er helt sikkert unge, der allerede er i et tilbud i form af skole eller arbejde.

- De er selvfølgelig selvhjulpne, for der er ikke døgndækning på kollegiet. De er ikke plejekrævende, men vil blive tilknyttet socialpædagogisk støtte i to, fem, ti, eller hvor mange timer de har behov for, siger Trine Egholm.

Carlsmindekollegiet klar til at blive lejet ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce