Med den nye Fakta-butik som nærmeste nabo slår CFD på fredag dørene op for en ny økologisk gårdbutik

Der bliver ikke langt fra jord til bord med de varer CFD (tidligere Center for døve, red.) fra på fredag kan lange over disken i deres nye gårdbutik ud til Skaboeshusevej.

Her vil der blive solgt økologisk kød fra eget Hereford-kvæg og økologiske grøntsager fra egen jord samt brugskunst, trævare og håndarbejde produceret ved det beskyttede tilbud Værkstedet Skaboeshus.

- Vi arbejder med økologi og bæredygtighed i alt, hvad vi laver, og arbejder ud fra, at vores brugere skal have en god oplevelse ud af at producere varer af så høj en kvalitet, at de kan sælges ud af huset også, fortæller afdelingsleder Daniel Kielberg-Larsen.

Hidtil har gårdbutikken "Grønt og sager" levet et stille liv, godt skjult, langt inde på gårdspladsen, men når man på fredag slår dørene op for butikken, har den til huse i den tidligere forstanderbolig, der ligger som den første bygning ud til Skaboeshusevej, og Daniel Kielberg-Larsen håber på, at Nyborgenserne vil tage godt imod den nye butik.

- Vi arbejder med begrebet omvendt inklusion. Vi vil ikke bare støtte op om, at integrere brugerne i det omkringliggende samfund. Vi vil også gerne have, at det omkringliggende samfund bliver inkluderet i vores arbejde, og det er noget af det vi håber på kan lykkes med dette projekt, fortæller han.

Brugerne på CFD's tilbud er døve og hørehæmmede med særlige behov. I åbningstiden, alle hverdage fra klokken 10, vil der være en eller flere brugere til stede i butikken samt minimum en pædagog.

CFD holder åbent hus for deres nye butik på fredag fra klokken 11 på Skaboeshusevej 107 i Nyborg.

  • Af: