Byrødder lurepasser om valg af spidskandidat


Byrødder lurepasser om valg af spidskandidat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun to medlemmer af den socialdemokratiske byrådsgruppe vil åbent fortælle, hvem de foretrækker som afløser for Vibeke Ejlertsen - Sonja Marie Jensen eller Martin Stenmann. Til gengæld er der godt gang i diskussionen i partiets bagland.

Nyborg: - Jeg synes, det er gode bud begge to. Men engang imellem er man nødt til at træffe et valg. Sonja fik et flot valg sidste gang, og det ser jeg som et vink med en vognstang fra vores vælgere om, hvem der skal være ny spidskandidat. Som jeg også skriver på min Facebook-side, så står jeg 100 procent bag hende.

Per Jespersen (S) er klar i mælet i forhold til, at han ønsker Sonja Marie Jensen som nye spidskandidat for S i Nyborg. Også byrådskollegaen Rameesh Sambanther (S) er helt afklaret. Han foretrækker dog Martin Stenmann, der til daglig arbejder som lærer på Birkhovedskolen og desuden er aktiv i fagbevægelsen.

- For mig er Martin den bedste kandidat, fordi han har en masse erfaring, både politisk og fagligt. Han har også nogle menneskelige egenskaber, der gør ham egnet som gruppeformand, forklarer han.

De to partifæller adskiller sig imidlertid fra det store flertal i den socialdemokratiske byrådsgruppe, der tøver med at give sin mening til kende. Det kan der være mange forskellige årsager til.

Sagen kort
Socialdemokratiet i Nyborg fik en ordentlig vælgerlussing ved kommunalvalget i november sidste år. Allerede uge efter meldte nuværende gruppeformand Vibeke Ejlertsen ud, at hun havde brugt sit ene skud i bøssen, og at tiden var inde til at finde en afløser.Det satte gang i spekulationerne. Fredag i sidste uge blev der så sat navn på de to første kandidater, nemlig Martin Stenmann og Sonja Marie Jensen, der begge drømmer om at blive kommunens næste borgmester i stedet for Kenneth Muhs (V). Da fristen for at melde sig ikke er udløbet, kan de i teorien få følgeskab af yderligere kandidater. Ingen af de kilder, avisen har talt med, har dog hørt om, at der er flere på vej.

Valg af ny spidskandidat bliver afgjort af partiets medlemmer. Bestyrelsen har på forhånd tilkendegivet, at man vil bakke 100 procent op om den person, der bliver valgt.

Fristen er ikke udløbet

For Frits Christensen (S), tidligere formand for Sundhedsudvalget, handler det om, at fristen for at melde sig som mulig spidskandidat først udløber den 4. marts. På sin Facebook-side har han op til flere opslag om emnet, der alle er ledsaget af et billede af Sonja Marie Jensen, men officielt har han ikke taget stilling endnu.

- De opslag må folk tolke, som de vil. For tænk nu, hvis der kommer en kandidat mere, inden fristen udløber. Derfor vil jeg gerne vente med at melde noget ud, indtil jeg kender det samlede felt, siger han.

Jesper Nielsen (S), der selv har overvejet at stille op, er heller ikke interesseret i at melde ud på nuværende tidspunkt.

- Jeg synes det er dejligt, at der er to gode kandidater at vælge imellem, fordi det giver noget energi i en partiorganisation. Man kan også se på Facebook, at mange af vores medlemmer og vælgere er begyndt at diskutere emnet. Det vigtige er, at man står last og brast med den kandidat, der vinder, når urafstemningen er slut, bemærker han.

Albert Pedersen (S) mener også, det er vigtigt at lade medlemmerne tale på generalforsamlingen.

- Jeg synes ikke, at man skal sidde og uddele point forud for en generalforsamling. Alle de støttetilkendegivelser bryder jeg mig ganske enkelt ikke om. Det gavner ikke processen, siger han.

Livserfaring tæller

Det nyvalgte byrådsmedlem Poul Erik Knudsen sidder i socialdemokratiets lokalbestyrelse. Derfor føler han ikke, han kan tilladelse sig at sige sin mening højt. Nuværende gruppeformand Vibeke Ejlertsen udelukker også at pege på, hvem hun foretrækker som sin afløser.

- Der er ikke lukket for kandidater. I øvrigt sidder jeg i kandidatudvalget, så alene af den årsag kan jeg ikke have en foretrukken kandidat. Jeg går mere op i de kompetencer, som en gruppeformand skal have. Man skal være god til at holde hovedet koldt og have en vis modenhed og en vis livserfaring. Så skal man have et godt forhandlingstalent, og så skal man være god til at skabe relationer. Det er væsentligt, hvis man skal have en chance for at vælte Kenneth Muhs (V) næste gang, siger hun.

- Hvad er det for et parti, din afløser overtager?

- Før valget satte vi os ned og lavede et valg- og arbejdsprogram, der skal holde i fire år. Så det er et afklaret parti med et klart arbejdsprogram, som både Sonja Marie og Martin har været en del af.

- Så hvad afgør, om det bliver den ene eller den anden kandidat?

- Det er svært at sige. Det er ikke altid rationelle overvejelser, der gør, at man peger på den ene eller den anden. Det handler også om, hvilken relation man selv har til den enkelte kandidat. Jeg håber bare, det bliver en ordentlig og fair proces, siger hun.

Kandidaterne har mulighed for at præsentere sig selv, når partiet inden længe holder generalforsamling. Umiddelbart efter begynder urafstemningen blandt lokalafdelingens cirka 200 medlemmer. Bestyrelsen forventer at kunne præsentere en ny borgmesterkandidat i uge 20.

Byrødder lurepasser om valg af spidskandidat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce