Byrødder fordømmer presselæk om budgettet

Det er helt uacceptabelt, at kommunens medarbejdere skal læse om forslag, der berører dem selv, i avisen. Det mener blandt andre Socialdemokraternes Vibeke Ejlertsen. Ud over byrådet selv har en kreds på cirka 100 ansatte kendt til forslagene, før de blev lagt frem.
Foto: Jens Wognsen

Byrødder fordømmer presselæk om budgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Partier på begge fløje i Nyborg beklager dybt, at fortroligt materiale om budgettet nåede frem til pressen i utide.

Det blev en diskussion om form snarere end indhold, da byrådet i Nyborg tirsdag tog fat på førstebehandlingen af budget 2016.

Ud over at forsikre om, at man vil arbejde for at sikre en bred politisk aftale, brugte Vibeke Ejlertsen (S) en stor del af sin taletid på at opfordre til en mere åben budgetproces. En proces, hvor borgerne har mere end blot ti dage til at reagere i form af høringssvar.

Uacceptabelt

Var der noget, som hun og borgmester Kenneth Muhs (V) kunne blive enige om, så var det imidlertid fordømmelsen af det presselæk, der har fundet sted.

- Det er ødelæggende for tilliden, hvis fortroligt stemplede dokumenter videregives til pressen. Jeg synes, det er synd for medarbejderne i Tårnparken og Egeparken, som skulle læse i avisen om forslag, der berører dem i, før materialet var sendt i høring. Vi vil simpelt hen ikke acceptere sådanne brud på tavshedspligten, bemærkede hun.

Også Kenneth Muhs benyttede lejligheden til at understregede, at fortroligt stemplede papirer skal behandles derefter. Hvad selve budgetproceduren angår, oplyste han, at den er der ikke lavet om på i forhold til tidligere år. Men han erklærede sig parat til at diskutere fordele og ulemper ved at gøre tingene på en ny måde.

Forslag til store besparelser

Til gengæld var der ikke den store lyst blandt politikerne til at åbne for diskussionen om selve indholdet i det tekniske budgetoplæg, der er sendt i høring frem til på fredag. Med forslag til besparelser for mere end 31 millioner kroner skulle der ellers være nok at tale om.

Måske hænger det sammen med, at der var inviteret til egentlige forhandlinger lige efter byrådsmødet.

Byrødder fordømmer presselæk om budgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce