Byrådspolitikere: Holckenhavner-cykelsti har længe været på ønskelisten

Masser af biler og lastbiler i høj hastighed og meget lidt plads i vejsiderne gør landevejen rundt om Holckenhavn syd for Nyborg til en blandet og af og til farlig fornøjelse for fodgængere og cyklister. Nu er starten til at få anlagt en cykelsti gået. Foto: Niels Andreasen

Byrådspolitikere: Holckenhavner-cykelsti har længe været på ønskelisten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg Byråd satte på mødet tirsdag gang i processen med at få anlagt en dobbeltrettet cykelsti langs landevejen rundt om Holckenhavn.

Nyborg: Med frigørelse af en halv million kroner satte Nyborg Byråd på tirsdagens møde gang i Holckenhavner-cykelstien.

Den halve million er til udgifter til forarbejdet med materiale til ekspropriation og udbud af stien. Den dobbeltrettede cykelsti anlægges langs landevejen fra Gl. Vindingevej over dæmning og bro og rundt om Holckenhavn til Blankenborgvej.

Beløbet er kun en lille del af de forventede fem millioner kroner, stien ventes at koste, og som byrådet har afsat på budget 2018.

Avis-skriveri

Den politiske enighed om at sætte penge af til at få gang i stien rakte til, at det er alle partigrupper, der længe har ønsket den sti. Flere byrådsmedlemmer kommenterede nemlig Fyens Stiftstidendes omtale af stien, og hvordan den kom med i budgettet.

- Det fremstod i avisen som om, at når bare en fra Dansk Folkeparti rakte hånden i vejret, så kom der pludselig en cykelsti, sagde Venstres Peter Wagner Mollerup.

Han anførte, at Venstre-gruppen havde drøftet en sti på det sted gennem længere tid, da den er en del af den kommunale strategi, som han sagde.

- Og den hænger sammen med den regionale cykelrute-strategi, som Udvikling Fyn står for. Også Holckenhavn Slot har ønsket en sti, så deres kursister kan færdes trygt på strækningen. Så der er flere årsager til, at vi får den sti. Og ja, andre end DF synes altså også, det er en god idé, og at det understøtter vores politik på området, sagde Peter Wagner Mollerup.

Partifællen Martin Huus istemte undren over avisens fremstilling af stisagen.

- Jeg ser selv, hvor farligt det er at færdes på to hjul på det sted. Det må være ekstra farligt, for politiets fotofælde holder der ofte. Der er virkelig behov for den cykelsti. Det er en supergod løsning, sagde han.

Socialdemokraternes Vibeke Ejlertsen fandt heller ikke, at stien var dukket op af intet.

- For at supplere Peter (Wagner Mollerup (V), red.) kommer stien ikke af sig selv. Den er en del af strategien, og hvor Venstre kender erhvervsfolk, der ønsker stien, kender vi i Socialdemokratiet borgere, der synes, det er en god idé. Vi forhandlede om stien allerede i efteråret 2016. Så det er godt, den kommer nu. Den har været længe undervejs, sagde hun.

Del af Kløversti-system

Venstres Jacob Nilsson erklærede sig som cykelsti-tilhænger, og at stien er helt berettiget.

- Her er meget lidt plads. Trods hastighedsbegrænsning kører bilerne hurtigt. Strækningen er en del af Kløversti-systemet, som vi vil have folk ud at færdes på til fods eller på cykel. Holckenhavns kursister tilgodeser vi. Så der er gode argumenter for den sti, sagde han.

DF's Carsten Kudsk bemærkede, at når DF bragte stien i spil ved budgetforhandlingerne for 2018, skyldtes det hans daværende parti- og byrådskollega Jørn Gustavsen, der som politimand også kendte til den manglende trafiksikkerhed for cyklister og gående på strækningen.

Byrådspolitikere: Holckenhavner-cykelsti har længe været på ønskelisten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce