113 mænd, 0 kvinder. Sådan så deltagerlisten ud ved årets fugleskydning, der blev afholdt i torsdags. Og det er et problem, mener byrådsmedlem Annette Piil (S). Statsminister Hans-Christian Dahl har dog ingen planer om at ændre politik. Fugleskyd

- Hvor er Vibeke Ejlertsen? Kan man ikke få lov at skyde på en papfugl som kvinde?

Sådan spurgte Socialdemokratiets Annette Piil fredag morgen på sin private Facebook-profil. Nyborgs mandlige borgmester endte som vinder af fugleskydningskonkurrencen, den kvindelige viceborgmester var ikke med. 

Det får Annette Piil til at tale ind i en sportsdebat, der for tiden pågår på landsplan. For mens mange ønsker bedre vilkår for det danske kvindelandshold i fodbold, bør der i Nyborg arbejdes på ligestilling ved den årlige fugleskydning. I hvert fald ifølge Annette Piil.

- Jeg har jo set fugleskydningsholdet komme trampende ned gennem gaderne, og så får jeg associationer til loger og militærparader. Det virker som om, at det kun er for det fine borgerskab. Er tiden ikke løbet fra det, spørger Annette Piil, inden hun kommer med en opfordring til folkene bag den traditionsrige begivenhed.

- Hvis de vil holde sig nutidige, så var det måske på tide, at der også kom kvinder med fra toppen af samfundet i kommunen.

Optager ikke kvinder

Annette Piil mener, at det er et levn fra gamle dage, at kun mænd må skyde. Det er statsminister ved Nyborg Fugleskydningsselskab af 1801, Hans-Christian Dahl, for så vidt enig i. Men han kan ikke se problemet ved, at kvinder ikke kan optages i foreningen.

- Jeg er ikke enig med hende. Jeg mener, at det skal være en forening med mænd alene, som vi har bestemt det. Det er da sommetider blevet nævnt, om der skulle være kvinder med, og jeg kan godt se, at det er problematisk i disse ligestillingstider, erkender Hans-Christian Dahl.

At Prins Henrik, der jo kæmper sin egen ligestillingskamp, er protektor for fugleskydningen, er et kuriosum. Og når man spørger statsminister Hans-Christian Dahl, hvorfor man ikke kan ændre politik, svarer han:

-Jamen jeg ved såmænd ikke, om der er noget rationale for det. Her og nu er det en forening for mænd, og sådan bliver det ved med at være - også i den nærmeste fremtid.

  • fyens.dk