Lokale toppolitikere roste ved indvielse af Svindinges nye park beboerne for at skabe aktiviteter og sammenhold
Svindinge: Det blev ikke til den hele, men vel i omegnen af den halve Svindinge by, som i går var med til at indvie landsbyens nye park, indrettet i en gammel fællesgrusgrav ved Højgårdsvej. Samtidig blev den nye sti fra Huslodderne til Højvænget indviet.

- De initiativer, som I tager og gennemfører, har en afsmittende effekt på alle landsbysamfund i kommunen til gavn for bosætningen, roste borgmester Jørn Terndrup (V).

- Mange ser med misundelse på, hvad I præsterer. I er eksemplet på, at stå sammen giver fælles styrke, sagde Ullerslevs tidligere borgmeter, Erik Christensen (S), Socialdemokraternes spidskandidat til byrådsvalget.

Også Ørbæks tidligere borgmester, Kaj Refslund, Venstres bud på Nyborgs næste borgmester, var imponeret over byhaven.

- Pas godt på den, sagde han.

De tre politikere fik lov til at plante hver et æbletræ af lokal sort, mens Jørgen Østerby, formand for LAG Nyborg, der uddeler EU-støttemidler til udvikling i lokalsamfund, stod for selve indvielsen.

- Det er et år siden, vi uddelte de første penge. Nu begynder vi at se resultaterne som her. Det kræver initiativ, samarbejde og masser af frivillighed, for at det lykkes. Det er til stede her, sagde han.

Idéen er i hvert fald en halv snes år gammel. Og det er endnu engang Svindinges "Mr. Landsby", Ejvind Pedersen, der fik idéen om at gøre landsbyens gamle, fælles grusgrav til en byhave og lade den forbinde med et stisystem til blandt andet villaområdet ved Højvænget.

På en plantedag i vinter var over 40 med til at sætte buske og træer, sprede flis og lave bålplads. Området er allerede taget i brug af blandt andre dagplejerne i landsbyen.

Ud over alle de frivillige timer er der brugt 75.000 kroner på byhaven. Nu venter etape 2, en petanquebane og plantning af hegn mod naboejendomme, et projekt, Svindinge har søgt om støtte til.
  • Fyens Stiftstidende