Smykkeforretningen Garvergården rykker til Ringe. Indehaveren synes, der er for meget usikkerhed om fremtiden for de handlende i Nyborg.

Nyborg: I løbet af februar opstår der endnu et hul i rækken af butikker på et af byens vigtigste handelsstøg.

Det er Garvergårdens Smykker, der lukker forretningen i Nørregade. Indehaveren Aijan Brinkmann har nemlig besluttet at flytte butikken til Ringe, hvor den beholder navnet Garvergården.

- Jeg havde egentlig tænkt på at drive butik både i Nyborg og i Ringe. Men jeg synes, der er så meget usikkerhed om butikslivet i Nyborg, at jeg har valgt at satse på forretningen i Ringe, siger Aijan Brinkmann, der har været aktiv i bestyrelsen i Nyborg Handel.

Navnet Garvergården

Når kunder fremover besøger forretningen Garvergårdens Smykker på Algade i Ringe, undrer de sig måske over navnet.Garvergården er nemlig en fredet byejendom i Skippergade 26 i Nyborg.

Guldsmed og forretningsmand Heinitz Leth stod i sin tid for renoveringen af ejendommen, og her startede han sin guldsmedevirksomhed.

Senere flyttede virksomheden 100 meter til hjørnet ved Nørregade, men beholdt navnet Garvergården.

Selve forretningen blev i 2009 overtaget af Aijan Brinkmann.

Hun peger især på udsigten til, at parkeringspladserne på Torvet nedlægges i forbindelse med slotsprojektet og på planerne om et butikscenter i det tidligere Nyborg Lynfrost uden for Nyborgs bymidte.

- Jeg synes fremtiden er uvis for de handlende i Nyborg, og derfor har jeg altså valgt at satse på forretningen i Ringe, siger Aijan Brinkmann, der peger på, at det er relativt dyrt at drive en smykkeforretning, som kræver sikring og dyr forsikring.

Endnu en i rækken

Garvergårdens farvel til Nyborg kommer kort tid efter lukningen af tre markante butikker i bymidten: Kent på Gl. Torv, Prestige i Nørregade og Kent Junior i Mellemgade.

Aijan Brinkmann understreger, at hendes forretning ikke lukker, men flytter adresse. Den hedder stadig Garvergården og fortsætter med samme cvr-nummer, og det betyder, at kunder med gavekort og lignende ikke får problemer - bortset fra, at de altså skal tage til Ringe for at besøge forretningen.

Aijan Brinkmann flytter i øvrigt Garvergårdens Smykker til et lokale ved Torvet i Ringe, som hun kender ganske godt. Det var nemlig her hun i 2009 blev udlært som voksenlærling. Forretningen hed dengang Bona Dea, men den lukkede for år siden, og siden har lokalerne stået tomme.

Aijan Brinkmann har drevet smykkebutikken i Nyborg siden 2009. Hun købte Garvergårdens Smykker af guldsmed og forretningsmand Heinitz Leth og startede i lokalerne ved Nørre Torv. I sommeren 2015 rykkede hun længere op i centrum til Nørregade 16.

Garvergårdens Smykker i Nyborg lukker midt i februar og åbner i Ringe den 1. marts.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.

Mere om emnet

Se alle
2
Nyborg Handel: Lukninger er del af naturlig udskiftning

Nyborg Handel: Lukninger er del af naturlig udskiftning