De værste tidsler blev fjernet, og der blev plantet nye roser, og så var det forlig i hus.

På rekordtid lykkedes det mandag aften Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) at få et bredt 2016-budget i hus.

Besparelser næste år på 35 millioner blev barberet ned til 27 millioner kroner. Restbeløbet tages af kommunens likvide midler, erfarer Fyens Stiftstidende.

Til gengæld gav blå blok ikke køb på, at Nyborg Kommune skal være gældfri i 2020, som har været et stridspunkt mellem rød og blå blok.

Partierne er til gengæld enige om en nyskabelse.

Borgerne får deres egen borgerrådgiver, som de kan gå til, hvis de løber panden mod en bureaukratisk mur eller sociale regler, som de mener kommunen tolker forkert.

Rød blok er også med til at sørge for, at der ikke bliver mere snavset i kommunens daginstitutioner, hvor det tekniske budget ville fjerne to ud af fem rengøringsdage.

Besparelser i ungdomsskolen er også fejet ud af budgetforslaget, og de ansatte på Nyborgs plejehjem får lov til at beholde deres weekendtillæg frem for at skulle afspadsere timer, hvilket kunne ramme pasningen af ældre.

Endelig gives der en million kroner til inklusion og specialundervisning i Fokeskolen og en million til elever i dagtilbud i kommunens daginstitutioner.

Sidst men ikke mindst er der enighed om, at byrådets sætter penge af til ældrekollektivs nybyggeri på havnen.

Mens byrådets partier har fundet hinanden omkring 2016-budgettet, hagler kritikken ned over politikerne for lukningen af Tårnparken Plejecenter og plejehjemspladserne i Egeparken.

Kritikken kommer fra både personale, pårørende og ansatte og skyldes, at der næste år og de kommende år skal skæres 67 plejehjemspladser bort, mens der blot bliver etableret 16 nye i Vindinge.

Læs mere på MitFyn i aften og i Fyens Stiftstidende tirsdag

  • Rasmussen_Ole_Frank_(2015)_018

    Af:

    Pt: Journalist på Fyens Stiftstidendes Nyborg-redaktion. Journalist på Fyens Stiftstidendes erhvervsredaktion fra 1997-2001. Redaktør samme sted fra 2001-2014. Tidligere souschef på Fyens Stiftstidendes samfundsredaktion og lokalredaktør på Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende i Nyborg. Diplomuddannelse i digital journalistik. Bosiddende i Nyborg. Gift. Medudgiver af det lokaljournalistiske satirske skrift Bæltsprutten, der er udkommet siden 1976. Fritidsinteresser: Løb, mountainbike og spinning.

Mere om emnet

Se alle
DF: For lidt tid til høringssvar

DF: For lidt tid til høringssvar

Landsbyråd skuffet over budgetaftale

Landsbyråd skuffet over budgetaftale

Landsbyer varsler offensiv på budgetmøde

Landsbyer varsler offensiv på budgetmøde