Budget 2019: Ingen "fattighjælp" til Nyborg

Byrådet med borgmester Kenneth Muhs (V) må selv lappe hullerne i budgettet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Budget 2019: Ingen "fattighjælp" til Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 2018 fik Nyborg Kommune tildelt fire millioner kroner i tilskud fra pulje til særligt vanskeligt stillede kommuner. Denne gang er der ingen hjælp at hente udefra, selv om der er udsigt til store besparelser på budgettet.

Nyborg: Besparelser. Effektiviseringer. Eller en regulær rundbarbering. Mens lokalpolitikerne har travlt med at diskutere, hvilket mærkat de skal sætte på forvaltningens udspil næste års budget, står det nu klart, at Nyborg Kommune ikke får en økonomisk håndsrækning fra staten i denne omgang.

Det var dog også næsten for meget at håbe på, lyder reaktionen fra borgmester Kenneth Muhs (V).

- Sidste år ved denne tid modtog vi fire millioner kroner, og man kunne forestille sig noget i samme størrelsesorden. Men hvis jeg skal være helt ærlig, så troede jeg ikke for alvor på det. Derfor har vi heller ikke lagt det ind som en forudsætning i budgettet. Det, at vi ikke får penge fra puljen til særligt vanskeligt stillede kommuner, er bare endnu et bevis på, at Nyborg Kommunes økonomi er sund og rask. Og det er jo glædeligt, konstaterer han.

Overfor det står altså et udspil fra forvaltningen med forslag til besparelser - eller effektiviseringer om man vil - for mere end 50 millioner kroner på næste års budget. I et læserbrev langer tidligere byrådskandidat Jens Hald ud efter byrådet og borgmesteren i særdeleshed, der beskyldes for at have ført befolkningen bag lyset.

Kenneth Muhs afviser kritikken.

- Det er et frit land, og han kan mene, hvad han vil. Men vi har altså en rigtig god økonomi i Nyborg. Det er også derfor, at vi kan gøre det, vi gør. Afskaffe gælden, for eksempel. Vi har råd til at investere og til at betale vores udgifter, uden at vi skal ind og genåbne budgettet, som det har været tilfældet andre steder, siger borgmesteren.

Han minder om, at mange af forvaltningens forslag består af tekniske tilretninger af budgettet til de faktiske udgifter. Og at besparelsen på de cirka 50 millioner kroner allerede fremgik af den budgetaftale, partierne underskrev sidste år.

Ifølge forvaltningens egne beregninger svarer det samlede beløb til, at der nedlægges cirka 20 stillinger i 2019. Det vil især ramme de ansatte på Jobcentret i Nyborg, der har fået mindre at lave, fordi den generelle ledighed er lav.

Budget 2019: Ingen "fattighjælp" til Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce