Talmagi: Bliver Nyborgs budget i 2018 udvidet med 18 millioner eller er det ti?

Nyborg: Nyborgs budget udvides med 18 millioner kroner næste år, så der bliver flere penge til blandt andet ældre og til skolerne.

Men er det nu en ærlig udlægning af budgettet eller er det lånte fjer?

Det var et af temaerne under den meget lange budgetdebat tirsdag, hvor alle grupper i byrådet jo på forhånd var enige og havde skrevet under på en budgetaftale.

Blandt andet angreb socialdemokraten Martin Stenmann borgmester Kenneth Muhs for at bringe forkerte tal blandt andet i borgmesterens ugebrev i Lokalavisen Nyborg.

- Du skriver, at kommunen investerer 18 millioner nye kroner i service og velfærd. Men godt halvdelen af beløbet finansieres med "gamle penge". Altså penge, der er taget fra eksisterende områder i budgettet, sagde Martin Stenmann.

Jørn Gustavsen (DF) tog også diskussionen op, men fra en humoristisk side:

- Vi snakker gamle penge og nye penge. Det vigtigste er vel, at det ikke er brugte penge, sagde han.

Stiftstidende skal forsøge at forklare, hvordan det med nye og gamle penge hænger sammen:

Sagen er, at i et budget med udgifter og indtægter på omkring et par milliarder, er det umuligt at ramme helt i plet. Faktisk er der en hel del penge i budgettet, som af forskellige grunde aldrig bliver brugt.

Af den politiske aftale fremgår det, hvor kommunens regnedrenge har fundet poster med ubrugte midler. Det er en lang række forskellige punkter, der spænder fra tandbehandling for særligt udsatte borgere til driftsudgifterne til den kulturfærge, der jo aldrig blev til noget. 

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.