Tre unge mænd fra Nyborg fik mandag dom for at have planlagt og begået overfald på 33-årig mand i sommer. Straffene gik fra fire måneder til et år, men alle tre kunne forlade retssalen som frie mænd.

Svendborg/Nyborg: Mandag klokken 14 faldt der dom i sagen om et groft overfald på en 33-årig mand fra Østfyn i Nyborg i sommer.

De tre tiltalte fik alle ubetingede fængselsdomme, men fordi de to yngste gerningsmænd har siddet varetægtsfængslet siden 16. juni, hvor overfaldet fandt sted, kunne de forlade retten i Svendborg umiddelbart efter.

Den ene, 18-årige L, havde udstået hele sin straf på fire måneders ubetinget fængsel, mens den anden, O på 19 år, fik i alt seks måneders fængsel, men domsmandsretten havde gjort to af månederne betingede med et års prøvetid.

Den sidste gerningsmand, 22-årige M, fik et års fængsel, hvoraf seks måneder er betinget med en prøvetid på et år.

Han var den mindst aktive i voldsudøvelsen mod den 33-årige, men fik på grund af flere andre tiltalepunkter den længste straf, blandt andet for overtrædelse af knivloven, for tyverie og for kørsel, mens han var frakendt førerretten, flere overtrædelser var gentagelsestilfælde. Det springende punkt i anklagerens sag var, om de havde begået volden efter forudgående aftale. Det fandt retten bevist, og det skærpede strafudmålingen.  

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.

Mere om emnet

Se alle
Unge tog med familien hjem efter voldsdom

Unge tog med familien hjem efter voldsdom

3
Voldsoffer: - Jeg tager en dag ad gangen

Voldsoffer: - Jeg tager en dag ad gangen

Tiltalts søster fortryder opkald

Tiltalts søster fortryder opkald