Broselskab: Vi har styr på trafikken

- Nu har vi arrangeret broløb fire gange. Vi har efterhånden virkelig mange erfaringer med at afvikle løb og trafik samtidig. Sidst var i 2008, hvor der ganske rigtigt var en situation ved Lillebælt, men ved broløbet på Storebælt var der ingen problemer, siger Sund og Bælts direktør.
Foto: Jørgen Hansen

Broselskab: Vi har styr på trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ved tidligere broløb på Storebælt er trafikken afviklet uden kødannelse, oplyser A/S Sund & Bælts tekniske direktør

Al erfaring hos Sund & Bælt A/S, der ejer og driver Storebæltsbroen, viser, at der på lørdag ikke bliver de store problemer for trafikken mellem Sjælland og Fyn, selv om over 12.000 motionsløbere en del af dagen optager den ene af broens to vejbaner.

Dansk Folkepartis Kim Christiansen har med baggrund i trafikkaos ved Lillebæltsbroen i forbindelse med et halvmaratonløb i 2008 stillet spørgsmål til transportministeren om brug af broer til motionsløb til gener for trafikken, og hvor DF’eren udtrykker stor bekymring for trafikafviklingen på lørdag over Storebælt.

En bekymring, som slet ikke deles af Sund & Bælts tekniske direktør, Leif Vincentsen.

- Nu har vi arrangeret broløb fire gange. Vi har efterhånden virkelig mange erfaringer med at afvikle løb og trafik samtidig. Sidst var i 2008, hvor der ganske rigtigt var en situation ved Lillebælt, men ved broløbet på Storebælt var der ingen problemer, siger han.

- I år har vi rykket starttidspunktet på broløbet en halv time, så vi først stater klokken 16.30 på lørdag. Det betyder, at trafikintensiteten er dalet yderligere. I kraft af vores betalingsanklæg kan vi minut for minut døgnet rundt og for alle dage i ugen se, hvor stort trafikpresset er. Som følge af de senere års krise er trafiktallet ikke steget, så vi forventer ikke flere bilister på broen på lørdag end den tilsvarende lørdag i 2008.

Leif Vincentsen tilføjer, at på Lillebælt har man ikke på samme måde tal på antallet af bilister time for time, og trafikbelastningen på Lillebælt er samtidig væsentlig større end på Storebæltsbroen.

Tidspunktet for broløbet på Storebælt er forsøgt lagt ud fra hensynet til trafikintensiteten på broen og hensynet til, at løbet afvikles på en tid af dagen, hvor løberne fortsat har lyst at stille op.

I øvrigt er broselskabets tekniske direktør selv med til løbet.

- Jeg har løbet hver gang, og i år skal jeg også skyde løbet i gang, da vores administrerende direktør Leo Larsen desværre ikke kan være med, siger Leif Vincentsen.

Broselskab: Vi har styr på trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce