Broløbets skraldemand

Johnny Sørensen forvneter at køre en af de skraldebiler, der skal rydde op efter broløbet.
Foto: Christian Brandt

Broløbets skraldemand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYBORG: Nogen skal jo tage skraldet, og det gør Johnny Sørensen gerne. Han er direktør for affaldsselskabet Reno Fyn, og selskabets bidrag til et rent broløb i morgen består i at fjerne det affald, som løbere og andre efterlader sig.

Og det både på Storebæltsbroen og ved efterfesten i Nyborg.

- Vi stiller med tre skraldebiler, to til at køre over broen, én på Sprogø. I målområdet har vi en komprimatorcontainer, siger han.

- Da vi besluttede at tage os af affaldet, sagde jeg straks, at jeg ville køre én af bilerne over broen, så det regner jeg med at gøre, siger Johnny Sørensen.

Broselskabet har krævet en helt ren bro, fejet for enhver form for affald og tabte genstande, når bilisterne ved 19.30-tiden igen bliver sluppet løs på broens sydlige del, når de 10.000 løbere er kommet i land på Fyn. Oprydningen foregår på den måde, at de vagter, der for hver 100 meter står langs broen, hver har en sort affaldssæk med. Når sidste løber er passeret, samler vagten det op, der nu ligger tilbage. Så kommer Johnny Sørensen og hans folk med skraldebilerne.

- Det bliver meget plastic, vi får, især fra væskedepotet på Sprogø. Så vi vil bagefter sortere det hele, så det kan blive genbrugt, siger Johnny Sørensen.

Broløbets skraldemand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce