Broen klippes i stykker


Broen klippes i stykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NEDRIVNING: Den 44 år gamle bro forsvinder fra bybilledet til november
NYBORG: De indledende øvelser er i fuld gang. Et par håndfulde hårdt arbejdende folk fra entreprenørfirmaet Per Årsleff har i et par måneder været travlt beskæftiget med at gøre klar til, at Den Høje Bro må lade livet.

Men der går endnu to-tre måneder, før betonbroen over de jernbaneskinner, der tidligere forsynede jernbanefærgerne med tog, forsvinder fra jordens overflade. Det fortæller byggeleder Carsten Lodahl fra Per Årsleff A/S.

- Vi er i fuld gang med at fjerne el- og vandledninger, så jeg forventer ikke, at vi begynder at køre de store mængder jord væk fra Den Høje Bro før sidst i oktober eller i starten af november. Men når det arbejde går i gang, vil en halv snes store lastbiler køre i pendulfart mellem broen og motorvejen, hvor jorden skal bruges til støjvolde. Derfor forventer jeg heller ikke, at Den Høje Bro bliver fjernet fra jordens overflade før i starten af november, og den bliver ikke sprængt i stumper og stykker med dynamit, hvis nogen tror det. Nej, den klippes i stykker af en kæmpestor betonsaks. Så husejerne tæt på broen behøver ikke at frygte, at en eksplosion vil få deres huse til at slå revner. Men at der bliver en del støj, når broen skal væltes, det kan ikke undgås, siger Carsten Lodahl.

Hvis man lægger turen omkring arbejdspladsen ved Den Høje Bro, så er det tydeligt, at broen snart er en saga blot. Og så er Den Høje Bro for resten ikke kun én men hele to broer.

- Det er korrekt. Der er selve broen over det tidligere jernbaneterræn, og så er der endnu en bro, nemlig den, hvorfra man kunne cykle ned til det tidligere posthus på Enghavevej. Så man kan vel nærmest tale om De Høje Broer, siger Carsten Lodahl.

Det er ikke kun broerne på Storebæltsvej, der snart er et stykke historie. Det samme er DSB-bygningen, der går under kælenavnet Bananen på Sølystvej. Den banankrumme bygning vil i starten af næste måned blive angrebet af entreprenørmaskiner, og i løbet af et par uger vil dette stykke DSB-historie så også være slut.

Sådan er livet.

Broen klippes i stykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce