Brandtilsynet bliver svigtet


Brandtilsynet bliver svigtet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SIKKERHED: Kun hvert andet af de krævede tilsyn med udstyr og flugtveje gennemført
NYBORG: Kommunen foretager langt fra det antal brandtilsyn, som den skal.

Beredskabsstyrelsen har gjort op, at Nyborg kun gennemfører godt halvdelen af de lovpligtige tilsyn med blandt andet brandslukningsudstyr og flugtveje.

Vicekommunaldirektør Flemming Eriksen, der har ansvaret for beredskabet, erkender, at det er en "alvorlig sag", at kommunen ikke lever op til lovens krav.

- Men vi har tidligere ikke haft de fornødne ressourcer til at klare opgaven, forklarer han.

Det er langt fra første gang, at Nyborg sjusker med brandtilsynet. I 2002 nåede kommunen kun halvdelen af de lovpligtige tilsyn. Heller ikke i år kommer kommunen til at leve op til kravene, oplyser Flemming Eriksen.

- Vi har desværre haft et efterslæb fra tidligere. Men nu har vi tilført tilsynet flere mandetimer. Og vi lavede en handlingsplan sidste år, hvor vi i 2005 når op på det krævede antal tilsyn, siger han.

Tilsynene bliver gennemført i blandt andet daginstitutioner, diskoteker, sygehuse og hoteller. Kommunen skal undersøge om flugtveje er tilgængelige og om brandslukningsudstyret er i orden.

Sjusk kan koste liv

Det er et vigtigt arbejde. Sjusk kan få fatale konsekvenser, hvis en brand bryder ud, siger direktør for Dansk Brand og Sikringsteknisk institut, Peter Johansen.

- Det er simpelthen forbandet vigtigt at gennemføre tilsynet de steder, hvor der samles mange mennesker, og hvor folk overnatter. Folk forventer jo, at sikkerheden er i orden. Hvis kommunen prioriterer tilsynet ned, så må det være f.eks. virksomhederne, den undlader at kigge nærmere på. Det er i hvert fald ud fra en personsikkerhedsmæssig vinkel den bedste prioritering, siger Peter Johansen.

Vicekommunaldirektør Flemming Eriksen understreger, at Nyborg netop har foretaget sådan en prioritering, som den brandtekniske ekspert efterlyser.

- Helt overordnet forsøger vi at gennemføre tilsynet de steder, hvor der er størst risiko for mennesker. Og det betyder blandt andet, at vi netop, så vidt det er muligt, tjekker de steder, hvor folk overnatter, fastslår Flemming Eriksen.

Politikerne i Økonomiudvalget bliver orienteret om sagen på mødet på mandag.

Brandtilsynet bliver svigtet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce