Brandkrav truer Slotskoncerterne


Brandkrav truer Slotskoncerterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BEREDSKAB: For dyrt at lukke flere end 200 gæster ind på slottet

NYBORG: Skærpede krav til brandsikkerheden på Nyborg Slot kan blive en slem streg i regningen for Nyborg Slotskoncerter.

Det siger Kaj Bonde, der i mange år har været en af initiativtagerne til de populære sommerkoncerter.

Beredskabskommissionen ved Nyborg Kommune har netop slået fast, at reglerne for brandberedskabet på slottet skal overholdes. Og det vil sige, at en mundtlig aftale, som Slotskoncerterne hidtil har henholdt sig til, ikke længere er gældende.

I praksis betyder beredskabskommissionens beslutning, at Nyborg Slotskoncerter ikke længere må lukke mere end 195 mennesker ind. Og det kan blive dyrt.

- Normalt har vi tre til fire gange på en sæson mere end 200 mennesker inde.

- Og vi har lagt økonomien an på, at vi nogle gange kan have op til 250 tilhørere, siger Kaj Bonde.

- Det kan vi ikke mere, og det er vi naturligvis kede af. Og så nu må vi se, om økonomien kan bære.

I tidligere sæsoner har brandberedskabet i riddersalen bestået af en uddannet brandvagt, som Slotskoncerterne selv stillede med, plus en brandvagt ekstra, når der var fra 150 helt op til 250 mennesker til en koncert.

Men nu indskærper beredskabskommissionen, at de regler, som daværende brandinspektør Arne Vestergaard udarbejdede i 2002, skal overholdes.

10.000 kr. pr. aften

Det betyder, at der skal søges om dispensation til arrangementer med mere end 195 personer på slottet, og samtidig skal en sprøjtevogn stå klar, slangerne skal være rullet ud og fire brandvagter ekstra skal sidde klar.

Ifølge Kaj Bonde vil sådan et beredskab koste 10.000 kroner for en aften, og det kan i praksis ikke betale sig. Så derfor må slotskoncerterne fremover indstilles sig på maksimalt at lukke knap 200 musikglade mennesker ind pr. aften.

I denne sæson byder slotskoncerterne på 12 koncerter plus de indledende runder ved 7. Nordiske Pianistkonkurrence, der løber af stabelen hver eftermiddag/aften i denne uge.

Riddersalen på Nyborg Slot har én ret smal dør ud til det fri plus en ekstra udgang, hvor publikum skal forbi scenen og gennem flere rum, før de kan komme ud.

Beredskabskommissionen vil nu have vurderet mulighederne for at forbedre flugtveje og den øvrige brandsikkerhed på stedet.

Brandkrav truer Slotskoncerterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce