Nyborg: Lørdag formiddag måtte brandvæsnet igen ile til kolonihaveforeningen "Engen" i Nyborg. Her udbrød der natten til fredag brand i et kolonihavehus, men denne gang var der blot tale om en lille efterslukning, fortæller indsatslader Michael Hansen.

- Der er intet usædvanligt i, at det kan begynde at ulme lidt igen, uanset hvor meget vand vi pøser på. Ligger der byggeaffald eller andet, preller vandet af. Jeg har oplevet at skulle ud til det samme sted både tre og fire gange for at efterslukke, fortæller han.

For en sikkerheds skyld lagde brandfolkene et tæppe af skum ud, efter at selve slukningsarbejdet var overstået.

Det var formanden for haveforeningen, Jan Mortensen, der slog alarm.

- Jeg blev ringet op med beskeden om, at det røg fra huset. Derfor ringede jeg til brandvæsnet med beskeden om, at der var en lille efterslukning, og så sender de hele kavaleriet. Men det er fint nok. Min frygt var, at branden skulle sprede sig til den lille skov vi har, siger formanden.

Ifølge politiet tyder meget på, at fredagens brand var påsat. Og det er ikke første gang, det sker, fortæller Jan Mortensen.

- Der er eksempler på, at man har forsøgt sådan noget før, men det ligger en del år tilbage. Det er den tredje brand vi har haft i alt, og det er ikke rart at tænke på, siger han.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
Politi: Brand i kolonihave var formentlig påsat

Politi: Brand i kolonihave var formentlig påsat

1
Nyrestaureret kolonihavehus brændte ned

Nyrestaureret kolonihavehus brændte ned