Brand i en transformatorstation var onsdag formiddag skyld i, at hele Nyborg midtby samt Vestergade var uden strøm i cirka en halv time.

Klokken 11.30 var der fortsat ingen elektricitet i store dele af Vestergade, og ifølge driftsinspektør Martin Huus fra Engergi Fyn kan der gå mindst et par timer endnu, før strømmen er vendt tilbage til cirka 150 kunder.

Blandt de berørte er Aldi i Vestergade, hvor butikschef Michael Jensen havde valgt at stille sig udenfor for at vejlede kunderne.

- Onsdag er normalt en god dag for os, fordi det er her, vi kører med en række tilbud. Så selvfølgelig vil det betyde en mistet omsætning, fortalte han efter at have vejledt endnu en kunde om, at man holder lukket på grund af strømsvigt.

Han understreger dog samtidig overfor avisen, at alle regler omkring håndtering af og opbevaring af fødevarer vil blive fulgt.

Strømsvigtet opstod klokken 10.29. Årsagen til branden kendes endnu ikke, men det kan have været en mus eller en rotte på afveje, som fik en gnist til at opstå og dermed skabe ild i højspændingsanlægget, forklarer Martin Huus fra Energi Fyn.

Det sker heldigvis meget sjældent, at en transformatorstation bryder i brand. I det konkrete tilfælde venter man på en ny generator, der kan genskabe strømmen midlertidigt. Siden følger et større arbejde med at skifte selve anlægget.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
Strømmen er vendt tilbage i hele Nyborg

Strømmen er vendt tilbage i hele Nyborg