Bortviste elever slap med advarsel

Nyborgskolen, hvor seks elever blev bortvist, men nu er tilbage igen med en advarsel.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Bortviste elever slap med advarsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældrene er fortsat forundrede over sagsforløb, men glade for, at eleverne er tilbage på skolen.

Nyborg: De seks elever, der i marts blev bortvist fra Nyborgskolen, er sluppet med en advarsel og er nu permanent tilbage på skolen.

Dermed er der for elevernes vedkommende sat punktum i sagen, der begyndte søndag den 1. marts, hvor Nyborskolens kollegium blev udsat for hærværk. Som følge heraf blev seks elever bortvist.

Siden har Region Syddanmark indrømmet, at der blev begået fejl i forbindelse med bortvisningerne, fordi eleverne ikke blev hørt som parter i sagen. Eleverne er desuden blevet medgivet, at de ikke var skyld i det omfattende hærværk, der blev begået på skolen den søndag.

Sagen har for de seks bortviste elever betydet, at de ikke har været i skole i over en måned, og at de er gået glip af lejrture til enten Norge eller USA.

Bortvisningerne har medført, at fire elever og deres forældre sendte officielle klager til Region Syddanmark over skolens håndtering af sagen, og regionen har nu givet forældrene medhold i klagesagen.

- Der bliver sat endeligt punktum i sagen, når de enkelte elever i de nærmeste dage kommer til en samtale på skolen om deres fremtidige ophold på skolen, fortæller Anders Møller Jensen, der er socialchef i Region Syddanmark.

Blandede følelser

Helle Brynning, der er mor til en af de bortviste elever, Martin Brynning, sidder tilbage med blandede følelser efter sagens afslutning.

- Det er en lidt underlig fornemmelse her bagefter. Han har fået en advarsel, og er tilbage på skolen. Men det ændrer ikke på, at han var ude af skolen i en måned, og han kom ikke med på den USA-tur, som han havde sparet op til i lang tid. Samtidig har nogle af de elever, der rent faktisk begik det hærværk, som det hele handler om, været af sted, siger hun.

Læs mere i Fyens Stiftstidende.

Bortviste elever slap med advarsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce