Borgmesterens fornemmelse for spareforlig


Borgmesterens fornemmelse for spareforlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørn Terndrup (V) tror, at det vil lykkes at skabe enighed i byrådet om 2009-budgettet

Striben af byrådspolitikere med ønsker til, hvad kommunekassen skal give af midler til nye tiltag, bliver ikke suppleret med borgmester Jørn Terndrup (V).

Omvendt har han ikke noget imod, at socialdemokrater, radikale og Dansk Folkeparti har markeret forskellige ønsker som et musikkens hus eller i hvert fald lokaler til musikskolen, en international folkeskole, styr på uligheder i tilskuds til foreningslivet, lokaler til kampsportsforeningerne og andet i den retning.

- Det er jo vilkårene i politik, siger Jørn Terndrup.

Han ser imidlertid sin rolle som borgmester som den, der skal samle trådene og få enderne - også ønsker fra byrådets forskellige politiske grupper - til at nå sammen.

- Jeg lytter mig frem til, hvor vi står i forhold til hinanden. Jeg fornemmer, at vi er på rette vej mod et bredt forlig, siger han.

Sandwich, øl og vand

Det bliver dog først rigtig alvor med de direkte forhandlinger mellem partiernes gruppeformænd fra i morgen, hvor borgmesteren har indkaldt til forhandling fra klokken 17.30.

- Jeg har bestilt sandwich, øl og vand, så ingen skal gå sultne og tørstige herfra, siger han.

Der er aftalt yderligere to forhandlingsmøder i starten af næste uge, og Jørn Terndrup forventer, at der bliver brug for alle møderne.

- Jeg har tid nok. Stiller de andre gruppe nye forslag, skal der være tid til at få foretaget de nødvendige beregninger på konsekvenser, siger han.

Borgmester-oplægget

Borgmesteren har selv et forslag til budgettet for næste år. Det ønsker han dog foreløbig at holde for sig selv.

- Det er jo mit oplæg til de politiske forhandlinger. For ikke at skabe mere forvirring hos borgerne vil jeg vente med at sige noget om budgettet, til vi har nået et forlig, siger Jørn Terndrup, men han vil dog gerne afsløre, at hans forhandlingsoplæg blandt andet bygger på, hvor Nyborg Kommune ligger rent servicemæssigt i forhold til andre kommuner.

- Det giver et godt grundlag for at fortælle borgerne, hvorfor vi sparer på et område, siger han.

For besparelser bliver der ifølge Jørn Terndrup tale om, når der som det fremgår efter førstebehandlingen af budgettet i byrådet skal findes 30 millioner kroner på næste års budget.

- Det vil kunne mærkes på serviceniveauet, siger han.

Erik Christensen, der er formand for den socialdemokratiske gruppe i byrådet, siger om borgmesterens forventning til det brede forlig, at det tror han da også på.

- Vi er ikke uvidende om, at der skal findes besparelser. Men der er altså socialdemokratiske kernepunkter, vi ønsker at holde fast i, og som vi også vil anvise finansiering af. Så jeg ser nogle hurdler, som vi må forhandle om, siger han.

Borgmesterens fornemmelse for spareforlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce