Borgmesteren: Ingen problemer med vandet i multibassin

Anlægget med multibassin i marinaen kommer også til at bestå af 1300 kvadratmeter trædæk og af et dette hus, der ligger ud over vandet. Det indeholder omkældning, bad, sauna, møderum, køkken og så videre. Tegning: NORD Architects.

Borgmesteren: Ingen problemer med vandet i multibassin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandet i det kommende multibassin i Nyborg Marina skal måske holdes rent ved hjælp af blåmuslinger. Vandkvaliteten vil løbende blive overvåget, skriver Kenneth Muhs i et svar til kritikere.

Nyborg: På med badebukserne og nyd det varme vand.

Et planlagt opvarmet multibassin til badning og kajaksport i Nyborg Marina vil ikke give problemer med alger, og vandkvaliteten bliver løbende undersøgt.

Det skriver borgmester Kenneth Muhs (V) i et svar til den facebook-gruppe, der samler underskrifter ind mod planerne om et opvarmet multibassin i Nyborg Marina. Svaret kan læses på facebook-siden "Nej tak til multibassin i Nyborg Marina".

Bassinet, der skal opvarmes med kølevand fra Fortum (det tidligere Kommunekemi), er en del af den store plan for modernisering af marinaen, og Lokale og Anlægsfonden har allerede givet tilsagn om økonomisk støtte på 9,2 millioner netop til multibassinet.

Kritikerne har stillet en lang række spørgsmål til det kommende multibassin. Blandt andet vedrørende vandkvaliteten i bassinet og i marinaen. Borgmesteren svarer:

"Multibassinet er tænkt som et saltvandsbassin med en naturlig biotop, som gør ople­velsen unik. Det vil sige, at alger vil være naturligt forekommende i bassinet over tid. Vandkvaliteten afhænger af vandskiftet og vandets iltindhold, som kan reguleres. Der påtænkes at indarbejdes en vandrensekanal med blåmuslinger for yderligere rensning af bassinvandet for at skabe endnu bedre sigtbarhed."

Få protester mod bassin
Underskriftsindsamlingen mod multibassinet i Nyborg Marina kører på Facebook-siden Nej tak til multibassin i Nyborg Marina.Indsamlingen kører desuden på gammeldags facon med lister.

Den elektroniske del af underskriftindsamlingen har tilsyneladende ikke fået meget luft under vingerne.

Ind til videre har ni personer protesteret mod planer med en elektronisk underskrift.

Cirkulær økonomi

Kritikerne vil også vide, hvordan det varme vand vil påvirke dyrelivet og fuglelivet i marinaen. Hertil svarer borgmesteren:

"Fortum har allerede i dag en vandindvendings/udledningstilladelse med en overtemperatur på 10 grader i forhold til den øvrige havvandstemperatur. Der er derfor tale om at ca. 1% af udledningen ændres så udkastet sker i multibassinet/havnen. Da Fortums nuværende udledning er vurderet og godkendt, vurderes det ikke at påvirke miljøet i fjorden yderligere."

Borgmesteren skriver også, at Fortum bruger en masse vand fra Nyborg Fjord til køling. Vandet er hidtil bare ledt tilbage til fjorden med en højere temperatur. Det er altså blot en lille del af denne overskudsvarme, der skal udnyttes til at varme vandet i havnebassinet op.

"Det unikke ved multibassinet er anvendelsen af det opvarmede havvand fra Fortum. Dette koncept understøtter Nyborg Kommunes indsats på at fremme cirkulær økonomi, som netop her bliver til en umiddelbar fordel for borgerne i Nyborg" skriver borgmesteren.

46 millioner

Han gør også rede for driftsøkonomien i forbindelse med multibassinet. Der er afsat 42.000 kroner til de pumper, der skal pumpe vandet fra Fortum til marinaen og et lignende beløb til vandprøver, så man er sikker på at badevandet er ok. Der er også sag 24.000 kroner af til vedligehold.

Ud over bassinet, der vil være delt op i et familiebassin med lav dybde og et noget større og dybere aktivitetsbassin, skal der bygges et trædæk på 1300 kvadratmeter samt et nyt multihus på 420 kvadratmeter.

Huset udstyres med fitnesslokale, omklædning og bad, fællesrum, køkken samt mødelokaler og formidlingsrum. Den samlede pris for hele herligheden løber op i 46,6 millioner kroner.

Borgmesteren: Ingen problemer med vandet i multibassin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce