Borgmester-støtte til kampen mod udvisning


Borgmester-støtte til kampen mod udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

APPEL: Moralsk opbakning til borgerne i Svindinge. Udvisning er udsat til sidst i januar

SVINDINGE:Bliver den afghanske flygtningefamilie Aria i Svindinge udvist, er det et problem for Ørbæk Kommune. Det mener kampagnegruppen, som forsøger at få omgjort beslutningen om, at familien på fire skal retur til Afghanistan.

- Familien er borgere i kommunen som alle andre. Derfor synes vi, at borgmesteren og andre lokalpolitikere skal på banen for at undgå udvisningen. De penge, kommunen har ofret på at integrere familien, er jo spildt ved en udvisning, siger Mona Wickstrøm, der står i spidsen for landsbyens kampagne for familien Aria.

Flot af Svindinge

Gruppen har i en skrivelse appelleret om støtte fra borgmester Kaj Refslund (V).

Hans svar er, at han gerne støtter, at familiens sag vurderes endnu en gang.

- Jeg synes, det er flot, at en gruppe borgere på den måde tager hånd om en flygtningefamilie, der selv gør en meget stor indsats for at blive i stand til at bidrage til det danske samfund, siger Kaj Refslund.

Men ud over den moralske opbakning mener borgmesteren, at det er småt, hvad kommunen kan gøre i den aktuelle sag.

- Som kommune har vi pligt til en integrationsindsats for de flygtninge, som Udlændingestyrelsen placerer hos os, siger han.

- Men vi kan ikke gå ind i enkeltsager, der kommer frem i offentligheden i forhold til andre sager. Der er jo andre sager, hvor flygtninge accepterer en udvisning.

- Så om familien kan blive i landet er alene en landspolitisk sag. Derfor er det også helt korrekt af Svindinge-borgerne at henvende sig til Folketinget, som det skete i sidste uge.

Mona Wickstrøm siger, at folketingspolitikerne Anne Baastrup (SF), Enhedslistens Jesper Kiel og Radikales Niels Helveg Petersen lyttede til Svindinge-gruppen.

- Men spørgsmålet er at få regeringen til at lytte, siger Mona Wickstrøm.

Udsættelse

Familien Aria fik i går et lille pusterum. Af politiet fik de at vide, at fristen for udvisning er udsat til den 27. januar. Så de næste døgn behøver familien ikke hvert øjeblik frygte, at politiet dukker op for at anbringe dem i et flygtningecenter med henblik på endelig hjemsendelse. Det giver Svindinge-gruppen ekstra tid til at få omstødt udvisningen samtidig med, at Niels Helveg Petersen og ombudsmanden tager sagen op. Men det er fortsat ingen garanti for familiens forbliven i Danmark.

Borgmester-støtte til kampen mod udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce