Nyborg: Byrådet i Nyborg Kommune har - ligesom en lang række andre kommuner landet over - forsøgt at lægge et godt ord ind over for Finansministeriet, når det handler om fordelingen af statslige arbejdspladser. Alligevel kommer det bag på borgmester Kenneth Muhs (V), at Lokale- og Anlægsfonden flytter til Nyborg. Med sig tager fonden 14 arbejdspladser.

- Forhåbningen har været der, men at det rent faktisk lykkedes, er en spændende overraskelse, som jeg glæder mig rigtig meget over, siger Kenneth Muhs (V).

Selv deltog han i et diamantbryllup, da nyhedsbomben sprang. Kenneth Muhs tror ikke på, at Nyborg Kommune fremover får særbehandling, når det handler om at komme i betragtning til støtte fra fonden. I stedet fokuserer han på selve det faktum, at kommunen får tilført 14 nye arbejdspladser.

Hvor medarbejderne skal være står endnu ikke klart. Men ligesom teknisk chef Søren Møllegård forsikrer borgmesteren, at man vil være behjælpelig med at finde en god løsning.

På et pressemøde tidligere i dag slog statsminister Lars Løkke Rasmussen således fast, at der ikke bliver tale om nybyggeri. Ifølge Kenneth Muhs kan der komme en åbning i midtbyen, når dele af kommunens administration rykker ind i den tidligere politigård.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.