Fra i dag er det Beredskab Fyn, der varetager opgaver indenfor brand og redning i Nyborg Kommune

Borgmester Kenneth Muhs (V) ser gerne, at det er Falck, der igen om et år byder til den traditionelle nytårsparole på brandstationen på Ladegårdsvej.

Så tæt, som en politiker nu kan komme et løfte, sagde Nyborgs borgmester i sin talen ved parolen i går, at han vil gøre, hvad han kan for, at Falck fortsat skal stå for brand og redning i det østfynske.

Fælles beredskab

Kenneth Muhs er også formand for den nye fælles fynske beredskabskommission, der udstikker rammerne for de ni fynske kommuners fælles beredskab, der trådte i aktion i nat klokken 00.01.

Og han mindede om, at kontrakterne med Falck i Nyborg, Nordfyn og Svendborg skal udbydes i 2016.

- Samarbejdet med Falck er forbilledeligt. Falck har været klar til at forlænge kontrakterne, så vi får tid til at dimensionere det fynske beredskab, sagde Kenneth Muhs.

Et forslag til beredskabsstrukturen skal være klar til at sendes til godkendelse i byråd og Beredskabsstyrelsen i juli.

Først derefter kan større ændringer i brandslukning og redning indføres.

- Et er dog sikkert: Kravet er mere for mindre, sagde Kenneth Muhs.

Flot responstid

I 2015 blev den gennemsnitlige responstid - tiden, der går fra alarm til redningsmandskab er fremme - på ni minutter og 46 sekunder.

- Det er meget flot og lever på fornem vis op til vores servicemål, sagde Hans Erik Nyfjord, fungerende beredskabschef i Nyborg Kommune. Servicemålet er en gennemsnitlig responstid på 15 minutter.

Statistikken over udførte opgaver i 2015 viser, at det lokale beredskab rykkede ud til 131 alarmer i 2015, en del færre end de 151 i 2014. På grund af besvær med nyt registreringssystem i Beredskabsstyrelsen er der ingen opgørelse over typer af indsatser.

En stor opgave i årets sidste uge var de voldsomme vandmængder, er kom med regnvejret anden juledag. De mange oversvømmelser krævede al disponibelt pumpeudstyr og hjælp fra de frivillige brandfolk til de 22 indsatser, som har krævet over 500 mandetimer.

.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.