Borgmester: 45 millioner kroner kan lyde som et stort beløb, men ...

Borgmester Kenneth Muhs (V) kan se tilbage på et forløb omkring budgettet, der i store træk fulgte hans personlige drejebog. Selv siger han, at han ikke var klar over, at Socialdemokratiet var samlet til kongres i weekenden. Foto: Vibeke Volder

Borgmester: 45 millioner kroner kan lyde som et stort beløb, men ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstres Kenneth Muhs er godt tilfreds med, at det er lykkedes at skabe et bredt forlig om budgettet. Samtidig mener han, at politikerne har lyttet til de mange høringssvar, der er kommet.

- Til lykke med budgetaftalen. Hvor vigtigt har det været for dig som borgmester, at alle partier i byrådet har skrevet under på aftalen?

- Udgangspunktet har været at få skabt det bedst mulige budget for kommunens borgere. Men for både mig og Venstre har det samtidig været vigtigt at få skabt et bredt forlig. Det tror vi på er bedst.

- Har det også været vigtigere end at få gennemført Venstres politik til punkt og prikke?

- Det er vigtigt for os at sætte fingeraftryk, ligesom det er for alle de andre partier. Vi brænder også for gode normeringer på børneområdet og for at sikre kernevelfærden. Det er noget, vi er fælles om. Desuden vil jeg gerne fremhæve, at der er sat penge af til det nye demenscenter, og at vi har fjernet nogle af de foreslåede besparelser på fritidsområdet.

- I en forhandling må man både give og tage. Hvor har I måtte give jer for at få de andre partier med. For helt gratis har det vel ikke været?

- Nej. For os har det været væsentligt, at vi ikke skal sidde hvert år og finde besparelser. I det spil har vi taget noget ud, så den samlede besparelse næste år bliver knap så stor, men det kan vi godt leve med. Så samlet set er vi rigtigt tilfredse. Der er store omvæltninger på nogle områder. Til gengæld er der også blevet plads til at sætte en masse nye ting i gang.

- Der er afgivet knap 60 høringssvar. Du har tidligere udtalt, at dem skal man tage meget seriøst. Kan du pege på et eller flere områder, hvor de har haft en direkte effekt på det endelige resultat?

- Du kan tage hele daginstitutions- og skoleområdet. For eksempel er skolernes kvalitetspulje bevaret, og en lang række af besparelserne på vores børnehaver er pillet ud. Jeg havde også et meget positivt besøg i byrådssalen, hvor der mødte en masse forældre frem. Så ja, vi har lyttet.

- Nyborg skal ikke desto mindre stadig spare over 45 millioner kroner næste år. Er der grund til at fejre det?

- 45 millioner kroner kan lyde som et stort beløb, og det er det også. Men det er samtidig vigtigt at se på, hvad det er, vi sparer på. Det omfatter blandt andet en lang række tekniske besparelser, hvor der har været afsat for mange penge over en årrække. De besparelser tager vi naturligvis. Der er dog også områder, som for eksempel jobcentret og administrationen, hvor der ligger store besparelser. Det er noget, vi har brugt rigtig lang tid på at diskutere.

- Du har ved flere lejligheder understreget betydning af at lande en aftale, der rækker mere end ét år frem. Kan du garantere, at der ikke kommer nye besparelser næste år, som ikke fremgår af den aftale, I lige har skrevet under på?

- Jeg har lært, at man aldrig skal give garantier. Vi ved ikke, om der kommer ny lovgivning eller en ny udligningsreform. Men vi har valgt at bruge forsigtighedsprincip. Derfor går vi ikke ud og indregner en masse forventninger til overslagsårene, så vi undgår at skulle køre det, jeg kalder en elevatorpolitik.

Borgmester: 45 millioner kroner kan lyde som et stort beløb, men ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce