Møde på Bastionen den 11. april erstatter det aflyste dialogmøde i december 2017, som protestgruppe arrangerede i huj og hast.

Nyborg: - Vi sidder bare og venter på, at vores huse bliver tømt.

Sådan sagde Gitte Tidemann Berg, en af initiativtagerne bag Facebook-gruppen "Nej tak til lukning af lokalpolitiet i Nyborg, som i efteråret 2017 kæmpede for at få lokalpolitiet tilbage.

Gruppen fik på kort tid 1240 medlemmer, og et borgermøde blev arrangeret i huj og hast i begyndelsen af december på Bastionen. Men efter at have været til møde med først politidirektøren og siden borgmester Kenneth Muhs valgte arrangørerne at aflyse.

Det skete med løftet om, at kommunen og politiet ville indkalde til et dialogmøde om netop indbrud i hjemmet, og nu er der så fastsat en dato for mødet, nemlig onsdag den 11. april klokken 19 på Bastionen.

Umiddelbart er der ikke lagt op til en diskussion for eller imod en lokalstation, fortæller borgmesteren.

- Men hvis der er folk, der har spørgsmål i den retning, er jeg sikker på, at politiet vil besvare dem, tilføjer han.

På mødet vil man kunne få de senest opdaterede tal for indbrud begået i Nyborg Kommune samt tips til, hvordan man undgår uønskede gæster i hjemmet.

Færre indbrud

Da debatten blussede op i november 2017, skete det efter en måned med ikke færre end 30 indbrud i Nyborg Kommune. Allerede dengang slog Fyns Politi dog fast, at antallet af indbrud generelt har været faldende de seneste par år. Det samme har politiets responstid i Nyborg Kommune.

Ikke desto mindre viser en undersøgelse foretaget af Rigspolitiet, at borgernes tillid til politiet er faldet for tredje år i træk.

Fyns Politi og de fynske kommuner er blevet enige om at sætte fokus på indbrud i hjemmene. Borgermødet i Nyborg den 11. april vil derfor blive fulgt op af lignende dialogmøder rundt om på øen.

Det har ikke været muligt at få en frisk kommentar fra protest-gruppen, men i december gav medlemmerne udtryk for tilfredshed med udsigten til et dialogmøde i foråret 2018, hvor begge parter kan komme til orde.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.