Borgere og turister får gratis internet i Nyborg

Snart kommer der internet i Nyborg by for turister og borgere. Netværket er skaleret til, at folk kan stå og streame fra store begivenheder som Danehofmarkedet uden at skulle bekymre sig om telefonregningen, for wifien kan bruges gratis en time dagligt. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

Borgere og turister får gratis internet i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gratis wifi skal gøre livet nemmere for turister, når de besøger Nyborg. Nyborg Kommune har indgået aftale med københavnsk firma om trådløst netværk i bymidten, og systemet er klar til maj.

Nyborg: Når man i en nær fremtid ankommer til Nyborg i bil, vil nærmeste ledige parkeringsplads blive anvist på tavler, og smartphonen vil i bymidten kunne hoppe over på en gratis internetforbindelse.

Parkeringsskiltene er kun på idéstadiet, men det gratis wifi bliver snart realiseret med den aftale, som Nyborg Kommune har indgået med det Taastrup-firmaet ZibraWireless. I samarbejde med Energi Fyn Bredbånd og Nyborg Forsyning og Service A/A skal firmaet levere trådløst internet i Nyborg bymidte.

- Vi forventer, at netværket vil være oppe at køre inden 1. maj afhængig af, at vi får de nødvendige tilladelser og aftaler om opgravning med lodsejere i Nyborg bymidte, siger Henrik Engqvist, administrerende direktør i Zibrawireless ApS.

Internetforbindelsen i Nyborg vil være tilgængelig for både turister og lokale borger og handlende i centrum og vil kunne tilgås omkring 30 steder i bymidten. Henrik Engqvist oplyser, at hvert adgangspunkt kan håndtere op til 500 samtidige brugere, mens hele netværket, der er på en gigabit, kan bruges af 10.000 brugere på samme tid.

Systemet er ifølge Henrik Engqvist designet til, at folk kan stå ved store begivenheder på Torvet og sende live fra for eksempel Facebook.

- Tiltaget er opstarten af Smart City-strategien, som blev vedtaget af byrådet i efteråret, om at være en moderne by, hvor både borgere, turister og handlende i byen kan gøre brug af relevante data i bestræbelserne på at skabe en endnu mere attraktiv bymidte, siger Per Jespersen (S), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Nyborg Kommune.

Den gratis adgang til nettet er begrænset til en time om dagen, og systemet er indrettet, så det ikke kan udnyttes til ulovlige formål, ligesom beboere i bymidten ikke kan sidde og streame film fra nettet, oplyser Henrik Engqvist.

- Der er også en betalingsdel, hvis man ønsker adgang ud over en time, men vælger en beboer i centrum den, vil han opleve at få en dårligere forbindelse, fordi man skal dele med en masse andre, til en højere pris, end man kan få hos en internetudbyder, siger Henrik Engqvist.

Aftalen med ZibraWireless ApS dækker både design, etablering, drift, vedligehold og udvikling af internetløsningen, og kontrakten løber i tre år.

Internetforbindelse er et stigende krav fra både indenlandske og udenlandske turister på pladser og andre turistattraktioner såvel som i sommerhuse og hoteller, og Nyborg Kommune vurderer derfor, at turist-wifi er en nødvendighed. Men der er også andre fordele ved sådan et netværk, blandt andet digital parkeringsanvisning som nævnt i indledning.

- Uden at det skal være overvågning, kan man registrere bevægelsesmønstre i forbindelse med store begivenheder som ridderturning eller julemarkedet og opdage flaskehalse, ligesom vi ikke behøver have folk til at stå og tælle besøgende, men får et meget mere præcist system, siger Per Jespersen.

Det trådløse netværk vil registrere de mobiltelefoner, som folk går rundt med.

- Men det registrerer ikke, hvem der går rundt; kun, at der går en rundt med en telefon, understreger Per Jespersen.

ZibraWireless ApS er operatør af professionelle trådløse kommunikationsløsninger og leverer wifi-løsninger til det private og kommunale marked, blandt andet til Folkemødet på Bornholm samt flere havne og campingpladser rundt om i landet.

Borgere og turister får gratis internet i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce