Politistationen i Nyborg holder julelukket - så efterforskning af livsfarligt fyrværkeri må vente, til betjentene møder igen efter nytår.
Lokalpolitiet i Nyborg har været nødt til at indstille efterforskningen af de livsfarlige, hjemmelavede "køkkenrulle-bomber", der som omtalt for nylig i Fyens Stiftstidende har været i omløb hos en gruppe store skoleelever i Nyborg.

Årsagen er, at lokalstationen er julelukket fra 23. december til 4. januar som følge af, at mandskabet har en stor overarbejdspukkel - blandt andet i forbindelse med klimatopmødet - som skal afspadseres. Derfor er der ingen til at efterforske sagen.

Politiet var ellers kommet godt i gang med efterforskningen blandt andet ved at læse de sms’er, som eleverne brugte til at fordele og handle bomberne imellem sig.

Efter ransagninger i elevernes hjem lykkedes det at finde over 40 af de 80 bomber, som politiet med sikkerhed vidste var i omløb. Ransagningerne førte til, at der blev rejst sigtelse mod otte elever.

Bomber afleveret

To fædre fulgte politiets opfordring til at lede efter bomber i deres børns gemmer og afleverede før jul syv bomber. Men derefter lukkede stationen, og det vides derfor ikke, om flere forældre har henvendt sig med bomber - men altså til en lukket stationsdør.

- Hvis der er forældre, der vil aflevere sådanne bomber, må de henvende sig til stationen i Odense eller bede om at få dem hentet på bopælen, siger lokalstationens leder, Niels Christian Larsen.

Julelukningen giver formentlig også den bagmand, som har produceret og solgt bomberne til eleverne, god tid til at slette spor efter sig.

Bomberne er kraftige. Således blæste en af dem en 2,5 kilo tung låge til en postkasse 17 meter over en vej og gennem et vindue hos en familie på Harevænget i Nyborg.

Læs mere i Fyens Stiftstidende tirsdag.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
1
Elever sælger hjemmelavede bomber via sms

Elever sælger hjemmelavede bomber via sms