Bofællesskab nummer to er langt væk

Trods kulde og blæst mødte mange håndværkere, kommende beboere og andre frem til rejsegildet på Seniorbofællesskabet Færgelejet onsdag formiddag. På talerstolen er det Keld Clement, primus motor bag projektet, der råber hurra for byggeriet. Foto: Michael Bager

Bofællesskab nummer to er langt væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere end 400 familier står på ventelisten til seniorbofællesskabet Færgelejet, som holdt rejsegilde onsdag formiddag. 39 par og singler glæder sig nu til at flytte ind i byggeriet, men der ikke nye bofællesskaber på vej i byen.

Nyborg: Det var bidende koldt, da en flok mennesker iført hue og handsker og store frakker mødtes i Nyborg Færgehavn onsdag for at fejre rejsegilde på seniorbofællesskabet Færgelejet.

Men mange af deltagerne ved rejsegildet er trods kulden dem, der er inde i varmen. Det var nemlig i høj grad de kommende beboere, der var mødt frem. Interessen for at blive beboer i seniorbofællesskabet har været overvældende, og samtidig med at de 39 heldige par og singler nu kan se deres lejligheder skyde op på havnefronten, er mere end 400 familier efterladt på ventelisten.

Det skulle være rigeligt til adskillige nye seniorbofællesskaber, men der ser ud til at være rigtigt langt, til Nyborg kan få endnu et bofællesskab for seniorer. I hvert fald er der ikke længere nogen, der arbejder på at få endnu et bofællesskab op at stå, og der er ikke sat penge af på kommunens budget til at støtte et eventuelt nyt seniorbofællesskab.

(Artiklen fortsætter efter tidslinjen)

Initiativ døde

Da byrådet for et par år siden endes om at støtte bofællesskabet på havnen, så det kunne bygges efter reglerne for almene boliger, gik en gruppe ellers i gang med at bane vej for seniorbofællesskab nummer to. Men der er ikke længere liv i dette initiativ.

- Det er virkelig en svær opgave at løbe sådan noget i gang, siger Jens Kjær Larsen, der sammen med sin kone og et andet par stod i spidsen for forsøget med at få gang i seniorbofællesskab nummer to.

- Vi havde et positivt møde med borgmester Kenneth Muhs, men han slog fast, at vi ikke skulle regne med at kunne bygge vores bofællesskab med kommunalt støtte som almene boliger. Derfor blev vi nødt til at undersøge muligheden for at lave bofællesskabet som privat byggeri, og vi havde faktisk kontakt til flere byggerådgivere. Men et privat byggeri ville betyde nogle meget høje huslejer.

Jens Kjær Larsen siger, at man arbejdede på projektet i halvandet år og brugte rigtig mange timer på det. For parret løste problemet sig selv. For selv om de stod langt nede på listen hos seniorbofællesskabet Færgelejet, blev der alligevel plads til dem, fordi mange, der stod foran i køen, sprang fra.

Bofællesskab nummer to er langt væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce