Privat institution blev mandag lukket på grund af kraftig røg fra defekt ventilationsmotor

Ullerslev: Forældre til cirka 40 børn i Børnethuset Ullerslev fik travlt med at finde alternative pasningsmuligheder, fordi den private institution blev tvunget til at holde lukket mandag.

Da pædagogerne mødte ind tidligt om morgenen, kunne de lugte røg og valgte derfor at slå alarm.

Samtidig blev der ringet rundt til forældrene for at informere dem om situationen, ligesom en pædagog tog opstilling foran indgangen.

Beredskabet modtog alarmopkaldet klokken 06.05 og havde allieret sig med en elektriker. Men der skulle gå en time, før man havde fundet ud, hvor røgen kom fra. Det viste sig at være en overophedet ventilationsmotor, oplyser indsatsleder Michael Hansen.

- Normalt plejer relæet at slå fra i den slags situationer, men det var ikke tilfældet her, og heller ikke nogen af vores øvrige målinger gav noget resultat. Det var faktisk først, da vi kom op på loftet, at vi fandt frem til årsagen, tilføjer han.

Allerede tirsdag morgen er institutionen dog igen klar til at modtage børn, efter at man mandagen igennem har luftet ud. Af samme grund var der hele tiden en ansat til stede, oplyser Børnehusets leder, Birgit Lund Hansen.

Røgulykken har ikke medført synlige skader på bygningen, og ifølge indsatslederen var der ingen eller kun minimal risiko for en egentlig brand. Alligevel glæder Birgit Lund Hansen sig over, at ulykken skete på en mandag og ikke hen over en weekend.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.