Børnehave samarbejder med politiet og SSP for at stoppe hærværk

I de perioder, hvor svineriet og hærværket er allerværst, hjælper børnenes forældre til med at holde øje med legepladsen efter lukketid. Foto: Mathias Banke

Børnehave samarbejder med politiet og SSP for at stoppe hærværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnehuset Tumlebillen er trætte af at skulle rydde op efter hærværk. I denne uge gik det galt igen. Nu overvejer institutionen at installere videoovervågning.

Nyborg: Det kan åbenbart være svært at lade offentligheden bruge ens faciliteter. Det må Børnehuset Tumlebillen indse, efter deres legeplads gentagende gange er blevet udsat for hærværk.

Den seneste episode skete i onsdags. En dør til et drivhus blev sparket skæv, og ruden i døren blev smadret. Lågerne i legepladsens stakit blev revet eller slået af, så børnehuset måtte blokere hullerne i stakittet. Der var også fundet en ødelagt sodavandsflaske.

Tumlebillen vil gerne lade deres legeplads være tilgængelig, når børnehuset har lukket. Men det er problematisk, når det ikke bliver brugt ordentligt.

- Når der begås hærværk, så har Nyborg Kommune og dermed Tumlebillen ikke nogen forsikring der dækker det. Derfor må Tumlebillen betale ud af egen lomme, og det går jo i sidste ende ud over børnene, siger Mette Baltzer Kellermann, der er leder af Børnehuset Tumlebillen.

Hver morgen tjekker pædagogerne legepladsen, så den er klar til at blive brugt af Tumlebillens børn.

Ifølge Mette Baltzer Kellermann er ballademagerne ofte teenagere, som sviner begår hærværk i perioder. Derfor har Tumlebillen indgået en aftale med politiet og SSP, som patruljerer oftere i området med fokus på Tumlebillen. Det har før givet pote.

- Så sent som i sidste uge var der nogle unge mennesker, der blev taget på fersk gerning herude af politiet, fortæller Mette Baltzer Kellermann.

Nu overvejer Tumlebillen, om de skal installere videoovervågning, så de kan identificere synderne og sende en regning til dem.

Børnehave samarbejder med politiet og SSP for at stoppe hærværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce