Børn i farlig leg ved togskinner


Børn i farlig leg ved togskinner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Banedanmark vil se på Viadukten ved Christianslundsvej efter at skolebørn i den forløbne uge har leget på baneområdet

NYBORG: Normalt er Lene Høxbro Larsen helt tryg ved, at hendes to sønner på fem og syv år leger på stien bag familiens have på Nymarksvej, som ligger op til baneområdet. To episoder i sidste uge har imidlertid rystet hende, da hun både tirsdag og onsdag har opdaget skolebørn, som har leget inde på selve baneområdet.

- I tirsdags legede mine drenge nede på stien og kom ind og sagde, at der var nogle drenge, der legede gemme oppe på bakken helt inde ved skinnerne, siger hun.

Den ældste af sønnerne har genkendt drengene fra indskolingen på Birkhovedskolen, hvor han selv er elev.

- Det er jo et fedt legeområde på selv bakken, men det er et problem, at man kan komme ind til baneområdet både ved viadukten på Christianslundsvej og ved Frisengårdsvej.

Lene Høxbro Larsen informerede de ansatte på SFO'en på skolen næste morgen, men allerede onsdag eftermiddag var den gal igen, da hun hørte og så en mand få nogle børn væk fra baneområdet.

- Han råbte så højt, så vi kunne høre det inde i huset, siger hun.

- Jeg blev forskrækket, og der må være nogle forældre, der ikke ved, at deres børn leger med deres liv derinde. Desuden bliver mine drenge opmærksomme på muligheden, og selv om de godt ved, at det skal man ikke gøre, så bliver det måske spændende, når nogle større børn gør det, forklarer Lene Høxbro Larsen.

Reaktion i dag

- Der er masser af farlige trafiksteder i forvejen, og jeg kan ikke se, at det kan være noget større problem at lukke de huller af, siger hun.

Hos Banedanmark kender kampagnemedarbejder Kim Jacobsen fra "Gå ikke over sporet"-kampagnen ikke til, at der skulle være problemer i Nyborg.

- Men jeg vil bede vores lokale medarbejder, der har med indhegning at gøre, se på det i dag, siger han.

Ifølge Kim Jacobsen er legende børn på baneområdet ikke et stigende problem.

- Det sker rundt omkring, og det er dybt uheldigt. Vi har indset, at vi ikke kan hegne os ud af problemet, men vi ser altid på det konkret, for at se om vi kan løse det, siger Kim Jacobsen.

Information

Han opfordrer forældrene til at tage en snak med deres børn, men gør også opmærksom på en anden mulighed.

- Vi har mulighed for at sende en loko-fører ud, som kan fortælle om, hvorfor det er farligt at opholde sig på baneområdet, siger han som en direkte opfordring til skolerne.

På Birkhovedskolen har skolebestyrelsesformand Charlotte Calov ikke hørt om problemet. Hun vurderer ikke, at skolebestyrelsen kan eller skal gøre noget ved problemet, da det er sket efter skoletid og uden for skolens område.

- Men vi arbejder på et høringssvar om trafikforhold på skolevejen til kommunen, og her kan vi da tage det her med i vores svar, siger hun.

Børn i farlig leg ved togskinner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce