Ulykken blev hurtigt opdaget af forbipasserende, og folk fra kommunen var til stede i løbet af få minutter.

Nyborg: Fire små børn fra Nyborg fik en meget voldsom oplevelse, da de onsdag blev passet i den kommunale dagpleje. De var ude at gå tur, da deres dagplejer pludselig blev ramt af sygdom og faldt død om på fortovet.

Der er tale om en kvindelig dagplejer midt i 50'erne.

- Situationen blev opdaget ret hurtigt af forbipasserende, og i løbet af ti minutter var tre medarbejdere fra kommunens dagplejeafdeling til stede, oplyser børnechef i Nyborg Kommune Torben Birk Rosbach.

Den slags her er jo noget, man altid frygter, men det sker heldigvis meget sjældent. Jeg har aldrig hørt om noget lignende, og det var der heller ikke andre i afdelingen, der havde.

Torben Birk Rosbach, børnechef i Nyborg Kommune

Børnene var i sagens natur meget små. Den ældste var lidt mere end to år.

- Den slags her er jo noget, man altid frygter, men det sker heldigvis meget sjældent. Jeg har aldrig hørt om noget lignende, og det var der heller ikke andre i afdelingen, der havde, siger Torben Birk Rosbach.

- Bearbejdningen af oplevelsen skal gå gennem forældrene, som vi har inviteret til en samtale sammen med en psykolog. Børnene bliver nu fordelt hos andre dagplejere, og her vil man være opmærksomme på mulige reaktioner fra børnene, siger Torben Birk Rosbach.

- Det her er trist og tragisk. Men det er en hændelig ting, og det får ikke kommunen til at ændre på nogen procedurer i dagplejen, siger Torben Birk Rosbach.

- Vi er bare glade for, at vores medarbejdere kunne være hurtigt til stede med alle de kontaktoplysninger, der skulle bruges til hurtigt at få fat i forældrene, siger han.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.