Bitter strid om en vandpumpe


Bitter strid om en vandpumpe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GRUNDVAND: Royalcentret må ikke pumpe vand væk fra kælderen siger nabo og kommune

NYBORG: Grundvandet står 30-40 cm højere end kældergulvet i Royalcentret på Dronningensvej. Derfor kører en pumpe på fuld tryk for at holde vandet ude af kælderen.

Det betyder, at grundvandsspejlet i området sænkes så meget, at det giver store skader på naboejendommene, der er bygget på træpæle. Hvis træpælene ikke står under vand, rådner de.

Sådan er sammenhængen i hvert fald ifølge ejeren af naboejendommene, vvs-installatør Johan Pohlmann.

Ejerforeningen Royalcentret derimod mener, at sænkningen af grundvandet også kan have andre årsager, som Nyborg Kommune i så fald er ansvarlig for.

Derfor er pumpen i kælderen blevet midtpunkt i ikke bare en, men flere sager mellem Royalcentret, Johan Pohlmann og Nyborg Kommune.

Nyborg Kommune forsøger godt nok ihærdigt at holde sig uden for den ene af sagerne, mens kommunen selv står bag en anden.

Forvirret?

Forklaring følger her:

Pohlmann har varslet et erstatningskrav over for Royalcentret på en million kroner for skader på hans ejendomme. Men før skaderne repareres, skal det fastslås, hvem der er ansvarlig for, at grundvandet sænkes.

Til det formål er der udpeget en uvildig syns- og skønsmand, der har besigtiget forholdene men endnu ikke er kommet med en rapport.

Og her er det, at Nyborg Kommune modvilligt kommer ind i billedet. For Royalcentret, der for nylig har skiftet advokat fra Bang-Olsen & Partnere i Nyborg til Lars Høj Andersson fra Advokatfirmaet Kielberg i Odense, mener, at kommunen også skal være forpligtet til at rette sig efter syns- og skønsrapporten.

- Vi vil gerne tage højde for, at problemet enten slet ikke har noget med Royalcentret at gøre, eller at der kan være mere end én årsag til, at grundvandet sænkes, siger Lars Høj Andersson.

Men nej, siger Nyborg Kommune.

- Vi er ikke part i den sag. Vi har aldrig givet tilladelse til at pumpe grundvand i det område, siger teknisk chef Arvid Degn.

- Lad os nu se rapporten først. Vi vil ikke forpligte os til noget på forhånd, siger kommunens advokat, Henrik Hoeck, Odense.

De to parter, Royalcentret og kommunen, mødtes i en civil retssag i sidste uge, og der er berammet nyt retsmøde 1. december. Før den tid kommer der ingen syns- og skønsrapport.

Kommunen til politiet

Sideløbende med den sag har Nyborg Kommune meldt Royalcentret til politiet, fordi centret ikke har overholdt et påbud fra i foråret om at stoppe med at pumpe vand væk fra kælderen.

Centret har ifølge kommunens tekniske afdeling fået en frist til 31. december til at komme med en anden løsning på vandproblemet. Ellers er det en sag for politiet at få stoppet pumpen.

- Vi kan ikke leve med, at grundvandet sænkes i området, siger teknisk chef Arvid Degn.

- Men der er ikke umiddelbart andre løsninger med den konstruktion, huset har, siger ingeniør Tage Bech, der er rådgiver for Royalcentret i kloakspørgsmål.

Så foreløbig kører pumpen videre i Royalcentrets kælder, mens advokaterne arbejder.

Bitter strid om en vandpumpe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce